Градски одбор СНС у Шапцу обележио страначку славу Свету Петку Параскеву

Чланови ГО СНС у Шапцу  данас су обежили страначку славу – Свету Петку Параскеву. Сходно тренутној ситуацији,  уз поштовање свих епидемилошких мера, традиционалном ломљењу славског  колача уз служење свештенства Цркве Светих Апостола Петра и Павла, присуствовао је ограничен број гостију.

Света Петка Параскева, страначка слава ГО СНС у Шапцу, обележена је, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију у најужем кругу.

– Велики празник, али због опште епидемиолошке ситуације окупили смо мали број људи. Желимо овај дан да обележимо на достојанствен начин и да покажемо да јединство, слога и велико знање које поседују они који су дошли на власт, имају свој пут. За годину дана колико смо на челу града показали смо да грађани могу много да очекују од нас, да смо много тога већ урадили, а да ћемо у наредном периоду радити у интересу града и суграђана. СНС, не само у Шапцу, него у читавој земљи показује велику озбиљност и одговорност за оно што ради и што обећава. Резултати су оно што нас одлукује. Сигуран сам да ће СНС у наредном периоду правити још боље резултате како у граду, тако и у Србији –  рекао је др Александар Пајић, повереник ГО СНС и градоначелник Шапца.

Уз служење свештенства Епархије шабачке и ломљење славског колача упућене су и жеље за напредак и бољитак како грађана Шапца тако и целе Србије.

– Овај дан је прилика не за окупљање, него за сабирање. Управо то и радимо на дан када следимо дело Свете Петке, да свако уради оно што може на свом, нивоу свог комшилука, своје месне заједнице, градске управе и државе, да помогнемо свима којима је помоћ потребна. Да се сабирамо, да нас за следећу славу буде још више. Позивам све да се сабирамо и у борби са короном. Озбиљан противник и на данашњи дан морамо да поменемо то и да заједно победимо ту опасну болест. Са друге стране хајде да се сви заједно боримо за наш лепши Шабац, лепше месне заједнице и лепшу Србију –  рекао је  др Бобан Бирманчевић, повереник ГО СНС Шабац и народни посланик.

И повереник шабачког Градског одбора СНС Радивоје Мићић пожелео је свим грађанима Србије пре свега добро здравље уз подсећање да је Света Петка српског порекла и заштитница српског народа.

-Верујем да је ова светитељка помогла руководству града Шапца, СНС, целом српском народу у овом тешком моменту. Требају нам овакви заштитници који су српског порекла и који ће се молити Господу за спас српског народа од ове пошасти која је наишла. Желим руководству града Шапца на челу са градоначелнику да до следеће славе још боље радимо и постигнемо још боље и видљивије резултате –  истакао је Мићић.

ГО СНС у Шапцу и у наредном периоду радиће у корист свих суграђана, поручено је са данашње прославе страначке славе Свете Петке Параскеве.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар