fbpx

Градоначелник Шапца угостио кајакаше „Зорке“, чланове националног тима

(Фотографије: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић угостио је данас у Градској кући шабачке кајакаше Бранка Лагунџића и Луку Мањенчића, као и тренере Милана Ђенадића и Уроша Павловића, поводом освојеног другог и осмог места на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре кајака и кануа, које је протеклог викенда одржано у Београду.

,,Са одушевљењем сам угостио кајакаше ,,Зорке“ Бранка Лагунџића и Луку Мањенчића, као и тренере Милана Ђенадића и Уроша Павловића који су се у саставу националног тима са Европског првенства за јуниоре и млађе сениоре кајака и кануа у Београду вратили са освојеним другим и осмим местом. У четверцу дисциплине К-4 на 500 метара у категорији млађих сениора надметао се Лагунџић који је у финалу са својим колегама донео Србији сребрну медаљу, док је Мањенчић наступио у конкуренцији јуниора у дисциплини К-1 на 1000 метра и у финалу заузео осмо место. Велико хвала нашим спортистима и све честитке на резултатима који су постигли, али и на томе што су на најбољи начин представили Србију и наш град. Кајак клуб ,,Зорка“ познат је по врхунским резултатима и врхунским спортистима, због тога је од посебног значаја за Град Шабац”, рекао је градоначелник Пајић и подсетио да су ове године из буџета града за кајак издвојили осам милиона.

,,Овакви спортисти заслужују подршку Града, те ћемо наставити и убудуће да им будемо снажна подршка. Желим им много среће на Светском првенству у Сегедину које ће бити одржано у септембру. Уверен сам да ће својим трудом и упорношћу на овом такмичењу постићи завидне резултате”, поручио је градоначелник.

Бранку Лагунџићу ово је прва европска медаља. Он је у категорији млађих сениора, четверца на 500 метара, довеслао до сребрног одличја.

,,Град Шабац од самог почетка подржава кајак клуб ,,Зорка” и веома је заслужан за моју медаљу. Клуб од Града добија одређена средства да би могао да помаже талентованим спортистима. У сваког спортисту улаже се максимално, што се види по броју чланова и репрезентативаца. Сматрам да имамо најбоље услове у целој Србији што нас доводи до одличних резултата и успеха”, рекао је Лагунџић.

Лука Мањенчић је ове године веслао у три дисциплине на првенству, К-1 на 1000 метара, К-2 на 700 метара и К-4 на 500 метара у јуниорској конкуренцији и ово је његово прво Европско финале.

,,У финале сам се пласираo у једноседу на 1000 метара и заузео осмо место, а у двоседу сам веслао заједно са Страхињом Драгосављевићем из Бачке Паланке, били смо у Б финалу и заузели 17 место. Ово Европско финале за мене је веома важно и презадовољан сам постигнутим. Полако се припремам за Државно првенство које се очекује крајем августа, а и Светско првенство које ће бити одржано почетком септембра“, истакао је Мањенчић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар