Градоначелник Шапца: Средином марта почеће изградња пристаништа

Др Александар Пајић

– Влада Републике Србије усвојила је Уредбу о проглашењу лучког подручја међународног путничког пристаништа у Шапцу. Уговор о извођењу радова на изградњи међународног путничког пристаништа потписан је 29. августа 2022. године и они ће бити завршени до 1. септембра ове године. Средином марта почеће да се копају шипови и да се ради понтонска платформа за пристаниште. Радови укључују изградњу плутајућег објекта са шиповима, а на самом објекту налазиће се просторије за смештај лучких оператера, полиције и управе царине.

Како би овај део града учинио што лепшим и атрактивнијим за туристе, Град ће у новој грађевинској сезони уредити Савску улицу која води ка међународном путничком пристаништу, а имаће и пешачку и бициклистичку стазу.

Сигуран сам да ће Шабац као нова дестинација, на туристичкој мапи овог водног саобраћаја, много значити људима који упражњавају оваква путовања и да ће са радошћу долазити у наш град. Град Шабац и Туристичка организација града потрудиће се да уз богат садржај који ће понудити туристима понесу одавде најлепше успомене – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар