Градоначелник Пајић: Шабац ће бити мотор развојa целе западне Србије

(Фото: Град Шабац)

– Председник Србије Александар Вучић данас је присуствовао изузетно важном догађају, како за наш Шабац, тако и за целу регију Западне Србије. Вредним рукама градитеља, мост преко Саве спојен је пре планираног рока. У наставку радова на овом стратешки важном инфраструктурном пројекту, очекујемо да ауто-пут од Руме до Шапца буде завршен до септембра 2023. године, а брза саобраћајница од Шапца до Лознице до краја 2024. године – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

– Захваљујући подршци државе на челу са председником Вучићем, Шабац ће бити одлично место за живот јер ћемо изградњом овог ауто-пута много брже стизати до Београда и Новог Сада, али и Лознице. Ова саобраћајница представљаће најбржу друмску везу са западном Србијом и Републиком Српском.

Мостови и саобраћајнице спајају људе, али њихов додатни значај јесте развој привреде нашег краја, привлачење домаћих и страних инвеститора, који ће отворити нова радна места и смањити незапосленост, чиме ће у значајној мери побољшати животни стандард свих наших суграђана, али и становника овог дела Србије.

Укупна вредност ове модерне саобраћајнице, која ће повезати Руму, Шабац и Лозницу у дужини од 78 километара је 467,5 милиона евра.

Овим мостом још једном су спојене обале Срема и Мачве, што ће уз завршетак целокупне планиране саобраћајнице учинити Шабац још привлачнијим за живот и рад људи. Новим саобраћајницама наш град постаје битно саобраћајно чвориште на мапи Србије. Свеукупно, овим улагањима стварамо основ за напредак и бољу будућност. Шабац ће бити мотор развојa целе западне Србије – закључио је градоначелник Пајић приликом посете председника Србије Александра Вучића спајању новог моста преко Саве, који је део пројекта аутопута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар