Градоначелник Пајић: Резултати најбоље говоре о садашњој и бившој градској власти

Др Александар Пајић (Фото: Принтскрин)

На званичној Фејсбук страници председника странке Заједно за Србију (ЗЗС) и бившег градоначелника Шапца Небојше Зеленовића изнешени су подаци за период његовог мандата од 2016. закључно са септембром 2020. године који су упоређени са годином дана мог мандата, где је наведено да је из градског буџета у време док је он био на челу града за радове на територији Шапца укупно утрошено 1.565.989.869,00 динара. Поређења ради навешћу нека од улагања за првих годину дана мог мандата:

✅ Интензивно смо радили на уређењу путне инфраструктуре, а укупно ћемо урадити око 60 километра путева. Укупна вредност инвестиција у путну инфраструктуру је 800 милиона динара, а то за пет година власти Небојше Зеленовића није урађено.

✅Расписан је тендер за изградњу комплекса отворених базена. Вредност радова за израду документација, прибављање неопходних дозвола и извођење радова износи око 300 милиона динара.

✅ Град Шабац је добио за 80 милиона бесповратних средстава за реализацију пројекта ,,Паметан град-град будућности“ од Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

✅Од Европске уније добили смо 90 милиона динара за изградњу 23 стамбена објекта за рањиве групе становништва у нашем граду, и поводом тог пројекта следеће недеље имаћемо конференцију за новинаре.

✅50 милиона динара издвојено је за пројекат реконструкције болнице.

✅80 милиона динара издвојили смо за куповину спортске хале ,,Зорка“.

✅Град Шабац улаже 200 милиона динара у ЈКП ,,Стари град“ за обнову механизације,a нисмо се задужили ниједан једини динар кредита откако сам на челу Града.

➡️Када је реч о томе које смо дугове отплатили навешћу следеће:

✅Град Шабац је отплатио укупна дуговања претходне власти од 300 милиона динара.

✅Исплатили смо изградњу затвореног базена у вредности 200 милиона динара.

✅170 милиона ова градска власт платила је потраживања повериоцима за Апотекарску установу, док је претходна власт издала све објекте, неке продала и авансно потрошила сав новац. Град је наследио ненормално стање дуга и покушава на нормалан начин да се из тога ишчупа без динара кредита, а све захваљујући добром пословању града.

✅Град Шабац ником није поклонио ниједан једини метар земљишта већ је све продао по цени коју је Скупштина града донела. Компанија ,,Минт“ дошла је без икаквог учешћа Града, купила земљиште и дала 90 милона, а држава 87 милиона за енергетску мрежу, као и Министарство привреде 15 милиона за нову саобраћајницу, што значи да смо добили укупно 192 милиона продајом земљишта и улагањем државе, а да Град није дао ниједан једини динар. Подсећам да тако није било у време Небојше Зеленовића када је доводио велике инвеститоре. У том периоду из буџета града је дато 270 милиона јер инвеститори нису желели да дођу код Зеленовића под другачијим условима осим да им плати.

✅Највећи пројекат који ће умногоме изменити изглед града је изградња ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници укупне дужине 77 километара.Резултати које је постигла ова власт у односу на претходну су неупоредиви. Много тога смо урадили у протеклих годину дана, а много тога ћемо тек урадити у наредне три године

Настављамо још јаче и боље за Шабац – град будућности!

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар