Градоначелник Пајић: Пролазно време нам је одлично, радимо капиталне пројекте

На обимном дневном реду 11. седнице Скупштине града Шапца нашло се чак 28 тачака, међу којима и деветомесечни известај о реализацији буџета, куповина спортске хале Зорка, измена плана регулације поводом изградње међународног пристаништа на Сави, расписивање конкурса за избор директора јавних предузећа и установа културе…

– Први пут у историји спортска хала ,,Зорка” биће у власништву Града Шапца. Халу ћемо до краја 2023. године исплатити у процењеној вредности од 700 хиљада евра. Новим буџетом ћемо определити средства за реконструкцију хале како бисмо свим спортским клубовима и колективима омогућили да на безбедан и квалитетан начин могу да користе овај спортски објекат. Са власником хале, Аик банком, преговарали смо годину дана. Разговори су били тешки, али смо на обострано задовољство нашли компромисно решење – истакао је градоначелник др Александар Пајић.

Што се тиче буџета Града Шапца, Пајић је рекао да је градска каса изузетно стабилна и то је једна од карактеристика нове локалне власти.

– Када смо преузели одговорност за руковођење градом, наследили смо минус од 300 милиона динара. Нисмо се жалили, већ смо уз помоћ своје државе, на челу са председником Александром Вучићем, покрили буџетски дефицит и стабилизовали финансије града. За протеклих годину дана нисмо кредитно задужили град ни једним јединим динаром, нити смо од наших суграђана узимали било какво учешће за финансирање њихових основних потреба. За наш град радимо капиталне ствари – казао је шабачки градоначелник.

Први човек града је набројао најзначајније, велике пројекте од којих се неки заједнички реализују са државом, попут аутопута Рума – Шабац, новог моста преко Саве, брзе саобраћајнице до Лознице, реконструкције здравственог центра у Шапцу, али и пројеката попут изградње отворених базена у Шапцу, улагања око 200 милиона у куповину нове опреме ЈКП ,,Стари град”, проширења водоводне и канализационе мреже у дужини од 150 километара.

– Све ће то донети нови квалитет живота у Шапцу. Урадили смо преко 60 километара новог асфалта на територији града Шапца. До сада смо продали земљиште у Северозападној индустријској зони за више од 135 милиона динара, а ове недеље ћемо огласити продају нових 21 хектар за око 170 милиона динара. Добили смо 80 милиона за пројекат ,,Паметан град- град будућности”. Од Европске Уније смо добили 90 милиона за изградњу 23 стамбене јединице за рањиве групе становништва. Пролазно време нам је одлично, финансије стабилне и у наредном периоду ћемо имати још боље резултате. Од Шапца правимо Град будућности, нагласио је градоначелник др Александар Пајић.

Бирманчевић: Урађено десет пута више него у време Зеленовића

Све што је урађено за претходних девет месеци, од путева до мостова, видљиво је, истакао је др Бобан Бирманчевић, шеф  Одборничке групе СНС у Скупштини града Шапца.

– Буџет је већи за само неколико  стотина милиона али је урађено десет пута више. Паре су пре биле  у граду али су паре извлачили Душан Петровић, Милош Милошевић, Небојша Зеленовић  и екипа. То су потпуно исте паре. Потпуно исти град, потпуно исти људи и урађено десет пута више  него у време Небојше Зеленовића, Душана Петровића, Милоша Милошевића  и вас који сте били са њим у коалицији. Сви ви сносите одговорност. И колико год ви покушавали да оспорите  да се ништа не ради  ви и даље можете да седите  у том вашем ћошку или у тој  вашој перспективи  из које посматрате свет, то је ваше мишљење. Мишљење већинског  Шапца, мишљење Србије, али и мишљење и Европске уније,  Монетарног фонда, целог света је да је Србија земља будућности, држава будућности  – нагласио је Бирманчевић.

Куповину спортске хале сви подржали

Шабачки одборници једногласно су усвојили  предлог одлуке о куповини Спортске хале “Зорка”.

– Данас осећам огромно задовољство које имам потребу да поделим са вама, јер сам у претходном периоду, када сам била  одборник заједно са одборничком групом Српске напредне странке, грчевито се борила управо за овом говорницом за нашу халу спортова.  И заиста оправдано данас честитам и све похвале нашем градоначелнику и његовим сарадницима  јер су у кратком временском периоду  успели да направтее један коректан споразум  и уговор и вратите нашу халу нама и нашим  грађанима на коришћење – рекла је Милица Ранковић, одборница СНС у Скупштини града Шапца.

– Као неко ко је цео свој живот провео у спорту,  ко се у том спорту изградио као човек и особа, данас сам емотивно погођен овом одлуком  и шансом да као одборничка већина  донесемо једну  веома важну одлуку за  нашу спортску дворану – истакао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и одборник СНС у Скупштини града Шапца.

– Иницијатива Село – Град  поздравља ову одлуку  и заиоста немамо  никаквих проблема да кажемо за нешто што је добро да је добро.  Ми се заиста домаћински понашамо – рекао је  Драган Станковић, одборник Иницијативае Село – Град.

Оља Гавриловић

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар