Градоначелник Пајић: Домаћинско пословање нове градске власти

Градоначелник Пајић изразио је задовољство присуством Александара Вучића на јуче одржаној вежби припадника Речне флотиле у Шапцу. Осврнуо се и на наводе председника Републике о наслеђеним дуговањима буџета града Шапца из претходног периода, а које је затекла нова власт.

„Подршка државе и републичког буџета је извесна и у наредном периоду“, рекао је Пајић. „Домаћинско пословање нове градске власти, већ у првих годину дана дала је резултате који су видљиви. Без задуживања, кредита, узимања од грађана.“

„Председник је рекао да ће држава помоћи да се пронађу могућности да отплатимо дуговања на лакши начин. Све што је претходна власт радила, ми сада плаћамо. Поједини медији и бивши градоначелник Небојша Зеленовић изнели су на својим званичним Фејсбук страницама низ неистина. Између осталог, да је град Шабац имао на рачуну три милиона евра када је дошло до промене власти, што није истина. Званично, Град Шабац је на рачуну 23. октобра имао 182.298.124,95 динара. То је дупло мање од три милиона евра. Потраживања према буџету града су у то време била нешто већа од 500 милиона. Захваљујући председнику Републике и министру финансија добили смо из текуће буџетске резерве 300 милиона динара и нисмо морали на крају 2020. године да задужимо град”, рекао је градоначелник Александар Пајић и додао:

„Причају да држава дугује граду Шапцу неких 30 милиона евра. Молим г. Зеленовића да покаже један званичан документ где то пише. Те приче које прича Зеленовић су празне приче, којима покушава да оправда своје неуспехе. Тај дуг од 30 милиона евра не постоји, он је фикција у глави бившег градоначелника да би своју неспособност оправдао и пребацио кривицу на другог”, каже градоначелник Пајић.

У наставку конференције градоначелник је навео како неки „политички шарлатани” замишљају бављење политиком.

„Подсећам да је Небојша Зеленовић на листи Демократске странке ушао у политику, а затим изабран за народног посланика у Републици Србији. Пошто се посвађао са газдама Ђиласом, Тадићем и осталим решио је да са Петровићем формира странку Заједно за Србију. Када је видео да нема подршку грађана Шапца, онда је лого странке мењао са ћирилице на латиницу, као и боју логоа, мислећи да ће тим политичким шарлатанством направити искорак и да ће неко да подржи његову политику. Сигуран сам да ни Стразбур, ни Брисел, ни Виола фон Крамон, ни било који други европски политичари не могу довести никога на власт у Србији, већ само грађани Србије. Ви морате да имате подршку у бирачком телу Србије да бисте могли да остварите своје идеје и циљеве. Зато сам ја данас на месту градоначелника, јер имамо више од 30.000 људи који су гласали за политику Српске напредне странке и председника Александра Вучића”, рекао је Пајић.

Према речима градоначелника Град намерава да прошири канализациону мрежу, а значајна средства из државног буџета биће издвојена за проширење водоводне мреже.

„Радићемо 50 километара канализационе мреже на сеоском подручју и око 100 километара у граду и приградским насељима. Постројења за пречишћавање отпадних вода биће у Слепчевићу, Дреновцу, Прњавору и Липолисту. Потписан је пројектни задатак и пројекат се већ ради и финансира се из државног буџета. У 2022. години из државног буџета предвидећемо око 302 милиона динара за проширење водоводне мреже у пет праваца укупне дужине 22 километара”, поручио је градоначелник Пајић.

Градоначелник је на конференцији за новинаре још једном подвукао да се позиви за догађаје и обраћања прослеђују свим медијима у граду и да је спреман да одговара на сва постављена питања.

„Немам шта да кријем, посао који обављам схватам првенствено као велику одговорност и прилику да радим за добробит свих грађана Шапца. Желим да пред нове изборе прошетам овим градом, поносан на све оно што је урађено“, нагласио је Пајић.

Славица Гајић

Фото: Град Шабац

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар