fbpx

Градоначелник Пајић: Долазак Матића за врхунске домете „Металопластике“

У нову сезону Рукометни клуб ,,Металопластика“ улази са новим тренером Владаном Матићем, некадашњим рукометашем овог клуба, прослављеним репрезентативцем Југославије.

– Драго ми је што је Матић после скоро три деценије у Шапцу и то као нови шеф стручног штаба ,,Металопластике“ која му је као играчу била база одакле је и потекла љубав према рукомету, а после и професионална рукометна каријера. Доста тога је постигао, и као играч, и као тренер и учинио је много за овај спорт – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Са репрезентацијом Југославије, Владан Матић је освојио две бронзане медаље на светским првенствима у Египту и Француској. Поникао је у Металопластици, а играо је и за Црвену Звезду, Партизан и мађарски ПИК Сегед. Тренирао је Ференцварош, Цеље, Татабању. Као тренер предводио је репрезентације Србије и Мађарске.

– „Металопластика“ је у прошлој сезони освојила Куп Србије, а у првенству заузела пето место. Пошто су стремљења клуба и Града увек на највишем нивоу, долазак Матића требало би да омогући врхунске домете. Он је одличан избор и добро је што је прихватио да води екипу у новој сезони, јер је квалитетан рад и струка основни предуслов за успешно функционисање клуба. Пред њим су изазови, чека га одговоран посао, а сигуран сам да ће уз његово дугогодишње професионално искуство ,,Металопластика“ кренути путем напретка и нових титула. У име Града Шапца желим му срећу и успех, надам се да ће се уз максимално залагање свих, клуб вратити на водећу позицију, да се сви радујемо њиховим успесима – нагласио је градоначелник Пајић.

(Фото: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар