Градоначелник честитао суграђанима Малу Госпојину

Александар Пајић (Фото Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић честитао је данас суграђанима преславу Града Шапца – Малу Госпојину.

Драги суграђани,

Данас наша црква и верници обележавају празник рођења Пресвете Богородице, мајке Исуса Христа, у народу познатији као Мала Госпојина. За бројне шабачке породице то је и друга слава, односно преслава која се обележава у кругу породице и пријатеља. Ова лепа традиција коју Шапчани брижно чувају већ деценијама уназад, постала је симбол по којем је Шабац надалеко препознат.

Желим да честитам данашњи празник свима који преслављају. Због погоршања епидемиолошке ситуације на територији града Шапца, традиционалне шабачке манифестације које употпуњују овај празник морале су бити одложене. Свесни ситуације, донели смо одлуку која је у први план ставиле здравље наших суграђана. Наша борба са овим опаким вирусом наставља се и у данима и недељама које долазе. Стога вас молим да поштујући епидемиолошке мере сви заједно покажемо одговорност у данима који си пред нама и да се вакцинишу они који то до сада нису учинили.

Надам се да ћемо већ наредне године, празник Мале Госпојине у Шапцу моћи да прославимо онако како смо то годинама уназад радили, заједно са својим најмилијима, родбином и пријатељима која ће посетити традиционални Шабачки вашар.

Срећна нам свима преслава Града Шапца – Мала Госпојина, написао је градоначелник Пајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства. .

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар