Грађанима Шапца на располагању пакет нових електронских услуга

(Фото: Град Шабац)

У оквиру кампање „Да кликнемо заједно” која се реализује у оквиру програма SWISS PRO, грађанима Шапца представљене су могућности употребе електронских услуга на локалном нивоу. 

Осим упознавања са постојећим еУслугама, представљено је и девет потпуно нових еУслуга које је град Шабац развио уз подршку програма SWISS PRO и у сарадњи са Kанцеларијом за информационе технологије и електронску управу – наводи Маида Јусуфовић, службеница за добро управљање и родну равноправност, програм SWISS PRO .

Шабац је једна од 35 локалних самоуправа у Србији које Влада Швајцарске кроз програм Сwисс ПРО подржава у развоју еУправе у у циљу унапређења квалитета услуга које пружају грађанима и привреди.

– Развојем еУправе побољшава се ефикасност рада градске управе и омогућава грађанима да брзо и лако, без чекања у редовима и додатних трошкова приступе јавним услугама које су у надлежности локалне самоуправе и остваре одређена права. На овај начин побољшаће се комуникација између грађана и градске управе.

Путем портала еУправа становници Шапца од сада могу да дођу до информација о девет нових услуга. Могу да поднесу захтев за накнаду зараде за време породиљског одсуства, накнаду за вантелесну оплодњу, или за издавање информација о локацији. Могу да пријаве комунални проблем и поднесу представке комуналној, саобраћајној и инспекцији за заштиту животне средине. Подношење примедбе на нацрт планског документа у току јавног увида или примедбе на одлуку о изради планског документа у току раног јавног увида су такође неке од нових еУслуга које су доступне грађанима Шапца.

Захваљујем се Влади Швајцарске и програму SWISS PRO што су омогућили да Град Шабац учествује у овом пројекту – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Kампања „Да кликнемо заједно“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISS PRO. Kампању подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Kанцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар