Град суфинансира инвестиционо одржавање стамбених објеката на сеоском подручју

Седница Градског већа (Фото: Град Шабац)

Градско веће Града Шапца одржало је данас 16. седницу којом је председавао градоначелник др Александар Пајић, а на дневном реду нашло се 11 тачака. Већници су једногласно усвојили предлог решења о образовању Привредног савета Града Шапца и предлог одлуке о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању стамбених објеката на сеоском подручју.

Формиран је Привредни савет града у чијем саставу се налазе представници реномираних компанија, успешни привредници, као и представници Града Шапца и Градске управе. Директорка предузећа“Сет” Миленца Срећковић именована је за председника Савета.

Представљен је и програм учешћа Града Шапца у пројекту о бесповратном суфинансирању активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава стамбених објеката. Град Шабац ће учествовати у суфинансирању пројекта Министарства рударства и енергетике у висини од пет милиона динара, како би омогућио становницима сеоских домаћинстава да добију бесповратна средства за замену столарије.

Овим пројектом финансираће се санација стамбених објеката, кровова, фасада, зaмена спољашњих врата и прозора, термичка изолација зидова…

(Извор: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар