Град Шабац финансира трошкове вантелесне оплодње за још шест парова

(Фото: Славица Гајић)

Решења о признавању права трошкова једног покушаја вантелесне оплодње из средстава буџета Града Шапца уручена су за још шест парова са територије града. Из овог фонда у 2021. години, укупно је право признато за 11 парова.

Град Шабац је у овој години два пута расписивао јавни позив за финансирање трошкова једног покушаја вантелесне оплодње. Одобрена су средства за укупно 11 парова, а шест парова којима ће вантелесну оплодњу финансирати град данас је добило решења о признавању трошкова.

– Град је расписао два Јавна позива. На први, 8. априла јавило се пет парова. Сада реализујемо позив који је расписан 23. септембра и на који се јавило шест парова. На овај начин желимо да помогнемо суграђанима да остваре оно најсветије а то је потомство. У интересу грађана промењен је Правилник, па тако уколико су парови могућност искористили у нашој земљи, сада могу да је искористе и у иностранству. Надамо се да ће нас у наредном периоду бити све више а на томе бројним мерама раде и град и држава – навео је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Град финансира трошкове покушаја вантелесне оплодње у висини до 300.000 динара.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар