fbpx

Град и Гимназија домаћини Републичког такмичења из историје за средњошколце

Град Шабац и Шабачка гимназија  домаћини су Републичког такмичења из историје за средњошколце. На такмичењу учествује 107 ученика гимназија и средњих стручних школа из целе Србије. Такмичење организује Друштво историчара Србије „Стојан Новаковић“. Свечаном отварању такмичења присуствовали су директор ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић и градоначелник Шапца др Александар Пајић. Градоначелник Шапца истакао је да је поносан што је викенд у граду Шапцу обележен у знаку најбољих младих историчара из Србије.

„Град Шабац издваја значајна средства за функционисање основног и средњошколског образовања. Између осталог, издвајамо новац и за подршку нашим ученицима и професорима, кроз стипендије, али и подршку учешћа на разним такмичењима. Драго ми је да ученици шабачких школа постижу запажене резултате на највишем нивоу такмичења. Надамо се да ће и овог пута показати квалитет, али да ће се и ученици из других делова Србије овде лепо провести, стећи нова искуства и пријатељства. Трудићемо се да наградимо најбоље, и зато смо данас заједно са директором ЈП „Пошта Србије“ господином Зораном Ђорђевићем увеличали овај скуп и омогућили да најбољи ученици буду додатно награђени“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Директор ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић истакао је да ће победници републичких такмичења у основним и у средњим школама добити посебну награду од Поште Србије.

„Поштујући све оно што ради Влада РС и наш председник Александар Вучић, првенствено мислим да највише акцента у овом моменту даје на образовање и да је то важан сегмент у одрастању сваког младог човека. Пошта Србије препознала је себе у сегменту да награди младе, да млади који се данас овде такмиче, а освоје прва три места добију посебну награду од Поште Србије. Сада сам се договорио и са градоначелником Пајићем и директорком Маријаном да то и у будуће буде део традиције. Видећемо да у свим сегментима Пошта Србије учествује и награђује младе“, истакао је Зоран Ђорђевић.

Директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић рекла је да је велика част што се Републичко такмичење из историје за средњошколце одржава у Шабачкој гимназији.

„Шабачка гимназија је школа са дугом традицијом из које су потекли бројни учени људи. Велика част је што смо домаћини овог такмичења. Свим ученицима бих пожелела срећу”, казала је Маријана Исаковић.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар