fbpx

Годину дана нове власти: Шабац на добром путу, многи бенефити за грађане

(Фото: Славица Гајић)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић одржали су конференцију за медије поводом Дана ослобођења Шапца и године дана од формирања нове власти, на којој су сумирали резултате рада.

– Много тога је урађено за ових годину дана и пуно тога промењено на боље. Годину дана радимо као коалициона власт, и веома ми је драго што је председник Скупштине данас овде да се заједно обратимо и изнесемо шта је све урађено а шта планирано. Све што је започето, реализовано, и оно што се планира, ради се у складу са законом, без задуживања града и учешћа грађана у трошковима – истакао је градоначелник Пајић.

Пајић наводи да је затечени дефицит у буџету од 300 милиона динара захваљујући разумевању Владе Републике Србије надокнађен а кроз три ребаланса у овој години, обезбеђена средства за нове пројекте.

– Подсетићу на неке од њих. Урађен је пут Шабац – Радовашница, асфалтиране или санирана оштећења на бројним саобраћајницама и улицама у граду и приградским насељима. Шљунчимо атарске путеве, омогућавамо боље услове за живот и рад наших пољопривредника. Обезбедили смо бесплатан градски и приградски превоз за све суграђане стаости преко 65 година, смањили цену вртића.

План је да, од наредне године, цена боравка у предшколским установа буде још повољнија. Осим ових, већ у наредним данима и недељама почеће реализација неколико планираних инвестиција. Једна од њих је и изградња отвореног базена, односно комплекса три базена од којих једног олимпијског. Издвојили смо значајна средства за набавку опреме за ЈКП „Стари град“ како би ово предузеће чији је град пснивач подигли на виши ниво, односно услове за рад запосленима учинили бољим а хигијену и комунални ред у Шапцу подигли на виши ниво.

Издвојили смо средства у износу од 50 милиона динара за рпројекат реконструкцијае Опте болнице, односно Здравственог центра и очекујем да ће већ идуће године почети прва фаза реализације ове капиталне инвестивије – наводи градоначелник Пајић.

Председник Скупштине града Немања Пајић оценио је коалициону владу у локалном парламенту као добро партнерство, а десет одржаних седница Скупштине града добрим, конструктивним радом.

– С обзиром да смо имали дугачак изборни процес, релативно брзо успели смо да се консолидујемо и усвојимо буџет у законском оквиру. Резултати су сваким даном све видљивији а Шабац је постао пример другим локалним самоуправама у бројним областима. Јако сам задовољан сарадњом са коалиционим партнерима – истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града.

Градоначелник Шапца подсетио је и на задуживања града и кредите из претходног периода који се сада успешно отплаћују. Наглашава да ће све оно што нова градска власт планира и што је већ започето, а са јасним циљем да Шабац буде „град будућности“, у наредном периоду бити све видљивије.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар