Глишић: У странци видим неке који Вучићу раде о глави

Дарко Глишић (Фото: sns.org.rs)

Лидер Српског патриотског савеза (Спас) Александар Шапић доноси нову енергију у Српску напредну странку (СНС), али још увек се ништа нисмо договорили. Разговори тек следе, рекао је у опширном интервјуу за београдски лист „Курир“ председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

Да кренемо од најсвежије информације – уједињење Српске напредне странке и СПАС. Неке је изненадило, док је некима логичан потез. Kако ви гледате на ову одлуку?

– Једина одлука коју смо донели је да седнемо и разговарамо. Видећемо како ће ти разговори тећи, наша жеља јесте да дође до договора и надам се да ћемо га до краја месеца постићи.

Kад смо већ код Шапића, имајући у виду да нам за годину дана следе и градски избори, многи га већ виде као кандидата, односно будућег градоначелника Београда. Да ли се о томе разговарало?

– Није, јер разговоре још нисмо почели. Оног тренутка кад се договоримо да будемо део исте странке – Српске напредне странке, онда можемо говорити о кандидатурама за одређена места. Александар Шапић свакако доноси нову енергију и додатни квалитет у нашу странку, али пустите нас да се прво договоримо и имплементирамо уједињење.

Најављено је подвлачење црте, али и озбиљне кадровске промене у Српској напредној странци. Чијим радом сте најнезадовољнији?

– Ми анализе правимо више пута годишње. И више пута годишње имамо промене на разним нивоима, највише на локалном. Јавност на крају увек буде обавештена о коме се ради, али тај процес се прво мора завршити унутар странке. У току је анализа у свих 169 одбора, даће своје мишљење о раду од локалног до републичког нивоа, па ћемо последњих дана маја доносити одлуке.

Kако гледате на то што је лидер Српске напредне странке Александар Вучић најавио могућност повлачења с чела странке?

– Не гледам никако. Трудим се да о томе не размишљам.

Да ли у Српској напредној странци  видите потенцијалног кандидата за то место?

– У Српској напредној странци видим неке који му раде о глави, али и то полако решавамо. Не видим наследника, једноставно, нико му није ни до колена.

Недавно је отпочео дијалог власти и опозиције о изборним условима, део опозиције не прихвата европарламентарце као посреднике, док други део, окупљен око Драгана Ђиласа, инсистира на присуству странаца. Kако ви гледате на учешће посланика ЕП у тим разговорима?

– Отворени смо за сваку врсту дијалога, јер немамо шта да кријемо. Суштина примедби опозиције нису изборни услови, већ да се Александар Вучић не кандидује ни на једним изборима, па чак и да се забрани помињање његовог имена у кампањи. Тиме су само потврдили колико њега народ воли, колико су људи захвални за све што је урадио и колика је немоћ опозиције, пре свега лоповског дела који предводи Драган Ђилас.

Kако оцењујете захтеве тог дела опозиције око Ђиласа, који тражи укидање функционерске кампање, смену чланова РЕМ и доделу националне ТВ фреквенције медију који, како они кажу, професионално ради?

– Не коментаришем ништа у вези с тим делом опозиције док не одговоре на питања одакле Драгану Ђиласу стотине милиона евра на рачунима широм света. И више није питање у којој земљи има рачун, већ у којој нема. А сви се врло добро сећамо слободних медија у његово време. И за временску прогнозу су морали да добију одобрење од њега, а камоли за остале вести.

О коалиционим партнерима?

– Социјалистичкој партији Србије у лице кажемо шта им замерамо.

Да ли је Српска напредна странка задовољан сарадњом са Социјалистичком партијом Србије? Шта им замерате?

– Шта им замерамо и шта они нама замерају, то кажемо једни другима у лице. Нема потребе да комуницирамо преко медија.

Kо је, по вашим критеријумима, најлојалнији коалициони партнер Српске напредне странке?

– Онај партнер који се не бори за број функционерских фотеља, већ својим радом и резултатима на местима на којима се налази даје свој допринос у напретку ове државе. Грађани то врло добро виде, нема потребе да ја изговарам имена тих странака.

(Извор: Курир / sns.org.rs)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар