Глишић: Све функције у СНС биће на тесту (ВИДЕО)

Дарко Глишић (Фото: Принтскрин)

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је поводом унутарстраначких избора да ће прво бити изабрани делегати за Конгрес, а затим ће одбори предложити кандидате за највише страначке функције.

„Све креће 1. септембра и завршићемо до 1. октобра. У тих 30 дана наши одбори ће добити јасно упутство на који начин ће се чланови изјаснити. Одбори ће дати предлоге за председника странке, за потпредседнике Главног одбора, за председника ИО, за чланове Председништва“, рекао је Глишић.

Глишић је додао да ће те информације бити обрађене након 1. октобра и да ће се тако видети коме странка верује и даје подршку.

„Са предлозима ћемо изаћи пред делегате, а када завршимо то онда крећемо да се припремамо за изборе“, рекао је Глишић.

Додао је да ће у мају бити одржани избори у локалним одборима.

„Не постоји поштенији изборни процес од овог који ће трајати од септембра, а завршиће се у мају на свим страначким нивоима и где ће близу 700.000 чланова дати своје мишљење“, рекао је Глишић.

Како је објаснио, сваку функцију ће тестирати чланови странке.

Гостовање Дарка Глишића на ТВ Хепи

На питање хоће ли бити промена у страначком руководству, каже да треба сачекати и видети шта кажу чланови странке.

„Не могу то унапред да вам кажем, огроман је број људи који треба да се изјасни. То је више од 10 одсто укупног бирачког тела“, рекао је Глишић.

Упитан да прокоментарише истраживања по којима наводно опозиција која тражи међународну интервенцију, има шансе у Београду, Глишић каже да је његов коментар као и за сва друга истраживања – грађани одлучују, те поручује: „Да истраживања одлучују не би се ни ишло на изборе“.

Како каже, Српска напредна странка није никад критиковала истраживања, било да тој странци дају више или мање шансе.

„Да ли је то неко урадио да би подстакао неког или покушао неког да унизи видећемо на изборима. Грађани ће рећи. Ја сам предложио да уз председничке и београдске изборе почетком године буду и парламентарни. Када нас већ побеђују нека нас победе на свим нивоима о истом трошку“, поручио је Глишић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар