Дарко Глишић: Ни висока функција у СНС не штити од закона

(Илустрација: sns.org.rs)

„Свако одговара за своје поступке и носи терет својих одлука. То што је неко високо позициониран у Српској напредној странци не значи и да је заштићен од закона“, поручио је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, коментаришући хапшење Александра Јовичића, члана Председништва Српске напредне странке и председника општине Палилула.

Да ли вас је његово хапшење изненадило?

– Најмање је битно да ли је неко изненађен, важно је да се држава одлучно бори против криминала и корупције.

Да ли вас је Јовичић лично разочарао, важио је за младу наду напредњака? Kолико сте били блиски са њим?

– Највећу штету нанео је себи. С обзиром на то да одбор на Палилули води Јелена Мијатовић, нисмо имали пуно контаката.

Шта вам кажу симпатизери Српске напредне странке када чују за оваква хапшења, да ли то може да утиче на популарност странке?

– То додатно јача поверење грађана у странку јер јасно шаље поруку о бескомпромисној борби против свих оних који крше закон.

Народу је доста лопова који су се обогатили за време власти и таквих су се нагледали за време Ђиласа, Јеремића, Тадића и осталих.

Одржана је седница Главног одбора на којој су се удружили СНС и СПАС, да ли сте се након тога срели с Шапићем и о чему сте разговарали?

– Александар Шапић је изабран за потпредседника Главног одбора и потпуно је нормално да имамо честу комуникацију. Последњих недељу дана радимо на плану обиласка градских и општинских одбора и наредне недеље крећемо у реализацију тог плана.

Многи су очекивали бурну седницу, како ви коментаришете дешавања на Главном одбору?

– Kао зрелост једне озбиљне и одговорне странке да се носи са свим изазовима.

Следеће године нас очекују избори у Београду, а ваша странка је оставком Небојше Стефановића остала без председника градског одбора, ко долази на то место?

– Главни одбор је дао овлашћење Председништву странке да се изјасни по том питању. Радимо на предлозима и очекујем да на наредној седници разговарамо о кандидатима.

Kако ћете стати на крај међустраначким обрачунима, Вучић је најавио да ће због таквих ствари уследити и искључења?

– Председник је био веома јасан на седници Главног одбора. Kо није разумео поруку, разумеће закључак који смо донели, а то је санкционисање сваког ко тај закључак не буде поштовао.

Ви сте први оперативац странке и од вас се очекује да странку припремите за страначку скупштину на јесен, када се очекује и прочишћавање редова. Kоје инструкције вам је дао председник партије?

– Радимо на документима који ће регулисати унутарстраначки изборни процес. Суштина је да сваки члан странке изнесе своје мишљење и да има право да предложи.

Kакав је ваш лични став о томе да ли Српска напредна странка на изборе треба да изађе самостално или ћете ипак изаћи у коалицији?

– Српска напредна странка није себична странка. Своју ширину смо више пута показали јер нам је интерес грађана на првом месту. А свој лични став о коалицијама изнећу прво на органима странке када за то дође време.

Где видите Српску напредну странку за пет година?

– Тамо где грађани одлуче да буде.

Рејтинг Александра Вучића је много већи од рејтинга странке, постоје тврдње да без Вучића Српска напредна странка не постоји, шта ви на то кажете?

– Александар Вучић је озбиљан државник и својим радом и резултатима обележио је једно време о којем ће се пуно причати у годинама које долазе. Има она народна – одмакни се да би боље видео. Што више време буде одмицало, биће нам јасније колико је велике ствари урадио за народ и државу. Због свега тога Српска напредна странка са њим или без њега није иста странка.

Опозиционари вам константно прете реваншизмом, да ли вас уопште дотичу такве најаве?

– Не дотичу ме те будалаштине. Таквим понашањем највише говоре о себи и није ни чудо што из дана у дан имају све мање поверења грађана ове земље.

Ђилас тврди да су грађани незадовољни влашћу и да агенције лажирају податке за Српску напредну странку?

– Kолико је ко незадовољан, то видимо на изборима, а има их на разним нивоима сваке године. И не бирају анкете власт, већ грађани. А за Ђиласа би било паметније да не лажира податке о својим рачунима, већ да каже истину и објасни народу одакле му стотине милиона евра широм света.

(Извор: Ало / sns.org.rs)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар