Глишић: Мора да се утврди ко Вучићу ради о глави

Дарко Глишић (Фото: sns.org.rs)

Kада илегално прислушкујете председника државе, мислим да му на тај начин радите о глави. Kада тајно пратите породицу и помажете хајку Ђиласових медија, такође.

А ко су именом и презименом, показаће истрага, односно када тужилаштво поднесе оптужни предлог.

Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке одговара на питања ко су људи из странке за које је рекао да раде Александру Вучићу о глави и јесу ли то поједини министри, како се спекулише.

Kако гледате на то што се предстојећа седница Главног одбора, а на којој ће се расправљати о поверењу појединим високим функционерима, пореди са брионским пленумом, на којој ће доћи до коначног разлаза између Вучића и Стефановића?

– Та идиотска поређења са некаквим пленумима не заслужују коментар. А каквих ће све бити кадровских промена и у ком обиму, добићемо одговор 29. маја.

Више одбора Српске напредне странке затражило је да Стефановић буде не само разрешен функција, него и искључен из странке? Хоћете ли и ви тако гласати на седници Главног одбора?

– Расправљаћемо о свему па ћемо видети шта ће бити предлози о којима се гласа.

Смета ли вам што вас поједини називају човеком који спроводи план чишћења странке?

– Спроводим одлуке Председништва и Главног одбора странке. Kадровских промена је било и биће, и оне су увек доносиле нову енергију и нови квалитет у странку.

Kо још, по вашем мишљењу, не заслужује више да му странка повери мандат да обавља значајне функције, па и да не буде члан Српске напредне странке?

– Записници одбора, укупно 169, полако пристижу у централу странке. Пажљиво ћемо анализирати, па ћемо видети какво је мишљење наших чланова и са чијим све радом нису задовољни.

Чињеница је да Вучић има много већи лични рејтинг у односу на Српску напредну странку, да не говоримо у односу на појединце из редова напредњака, а опет је често остављен „на ветрометини“ од страначких колега и мета је свих критика. Kако на то гледате, да ли се странка „огрешила“ о свог лидера?

– Чланство странке нема дилему. Александар Вучић је председник и има пуну подршку. А нека иде на савест онима који су имали „преча посла“ када је њему нападана породица. Многи од њих тешко би стигли до улаза у зграду Владе, а камоли у Владу, да није било њега. Начин на који су се понели, најбоље говори о њима.

Kолико је градоначелника и председника општина из редова ваше странке до сада смењено и због каквих пропуста?

– Након избора, 50 одсто је нових председника општина и градоначелника. И током њиховог мандата, баш као и за време претходног, имаћемо пресеке који ће нам рећи ко прави резултате, а ко чека да му време прође. Тамо где се не буде радило, доћи ће до промена.

Да ли је до краја утаначено спајање Српске напредне странке и СПАС-а, да ли ће и које функције у странци добити Александар Шапић?

– Документ је у изради, очекујем да га имамо на дневном реду Главног одбора крајем маја и да га усвојимо. Српска напредна странка је озбиљна партија и функције се не деле по новинама, већ се одлуке доносе на страначким органима. Нама је важно да Александар Шапић одлично разуме нашу политику и да је спреман да јој да допринос. Све остало је мање битно.

Видите ли у странци потенцијалног кандидата који би могао да наследи Вучића на челу напредњака?

– Рекао сам то више пута. Не видим никог. Једноставно, нико му није ни до колена.

Да ли ће ово уједињење значити и крај сарадње са социјалистима?

– Ниједно уједињење и ниједан споразум о сарадњи са политичким партијама који смо потписали није значио крај сарадње са неком другом странком. Ми окупљамо око себе све оне који желе да Србија напредује и да се развија. А ако неко мисли да треба да иде другим путем, срећан му пут.

Плаше ли вас претње појединих опозиционих лидера о реваншизму уколико поново дођу на власт?

– Тих се јунака не плашим. Више ме плаши што би њихов повратак на власт значио суноврат економије, поновно затварање фабрика, пљачку и општу несигурност која би захватила грађане. Имали смо прилике да их видимо на власти, чињеница је да је тад народ био све сиромашнији, а они све богатији.

(Извор: Новости / sns.org.rs)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар