Глишић: Многима смета напредак Србије, желе да поново буде земља 2000-тих

Дарко Глишић (Фото: Принтскрин)

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић је рекао да су јуче били избори за 32 месне заједнице у општини Лебане, и да од 146 мандата Српска напредна странка је освојила свих 146 мандата, уз једну изузетну излазност која је била  50,92.

„Желим да се захвалим свим бирачима који су изашли на те изборе и да су још једном својим изласком и гласом потврдили у коју и какву политику верују. Ми из недеље у недељу имамо те месне изборе, где комшија гласа за комшију, где људи најбоље знају ко кога предлаже и зашта га предлаже. И ево из недеље у недељу, ми не знам да ли смо једна мандат испустили од стотине колико их је било по целој Србији“, рекао је Глишић.

Упитан да прокоментарише изјаву председника Александра Вучића да најновије истраживање јавног мнења показује да је резултат никад бољи резултат Српске напредне странке, и да осим ових зелених покрета никакве опозиције нема, Глишић је рекао да Српска напредна странка увек гледа да исправи оно што је наш недостатак.

„Отклањамо наше грешке, гледамо да научимо на њима, гледамо тамо где смо били лоши да будемо бољи, гледамо тамо где смо погрешили, да то исправимо и не бавимо се много другима“, рекао је Глишић.

„Српска напредна странка има ту врсту одговорности да увек прво полази од себе, од онога шта ми радимо, како радимо, да ли је довољно добро и како да се потрудимо да то буде боље и да неким својим потезима исправимо оно што смо раније можда урадили погрешно“, истиче Глишић.

„Што се тиче ових других они су Богом дани, они се у све разумеју и све умеју и они никада не греше, они су увек у праву, само имају један мали проблем, а то је да задобију поверење грађана Републике Србије и то поверење им је из истраживања до истраживања, из избора до избора све мање и мање“, закључио је Глишић.

Вулетић „лансирао“ Саву Манојловића

„Небитно је кога је он „лансирао“. Да ли је Вулетић лансирао Саву, или Сава њега, ко је кога „лансирао“ то не знам. Ја не обраћам пажњу на те ситнице, али суд обраћа пажњу“, рекао је Глишић.

„Два аспекта са којих треба да посматрамо блокаде. Један су људи који су исказали забринутост о стварима које могу да угрозе њихов живот и живот њихове породице. Председник Вучић је са таквима разговарао. Први председник који је тако реаговао и ишао од куће до куће и разговарао са свима. Грађани су имали прилику уживо да виде његову посету. Саслушао је њихове проблеме и видео да постоји један број људи забринут, повукао је неке потезе и показао да има непосредну комуникацију са људима. Постоје и ови други политички профитери, који се одмах закаче, као душебрижници, и са окупљањима покушају да тако подигну рејтинг, или да ће то бити тако масовно да силом могу да дођу на власт. Видели смо и слике, то је све само не миран протест или протест за животну средину. Нема ту дилеме. Није тај Рио Тинто дошао јуче у Србију. То је тада била „шанса века“ за Србију, говорили су да је то најбоља ствар која може да нам се деси.

Глишић је погледао видео снимке са блокада, и прокоментарисао Вулетића и Саву Манојловића који су се тамо појавили.

„Саво је одрастао, он може да сноси одговорност за своје поступке, али се надам да поред Вулетића нема мале деце на протестима“, рекао је Глишић.

„Ви сте видели изјаве фон Крамон. Она жели да Србија поново буде земља 2000-тих када нисмо имали ниједну фабрику а затворили смо све што је могло да се затвори. Када су нам просечне плате биле да нисте знали како ћете понедељак са петком да спојите, када је била криза“, рекао је Глишић.

„Они су толико банализовали тај случај са економијом да ће сваком човеку да се зазида оџак на кући да неће моћи да ложите. То је политика фон Крамон. Не бих да улазим даље у бесмисао где само хоће да политички замуте воду. То само служи као лаж коју пласирају међу грађанима. Многима смета напредак Србије, и траже тему и начин да изазову крвопролиће на улицама, не би ли на власт дошли они који мењају мишљење из минута у минут“, рекао је Глишић.

„Нису грађани Србије блесави да не виде шта се дешава. Нисмо ми у Лебану били баш толико снажни да смо очекивали баш оволики успех. Очигледно је да људи виде. Било је ту још кандидата. Када излазе на изборе, они се обично крију иза некаквих покрета, јер их је срамота да изађу под називом своје странке. Ми увек излазимо као СНС, немамо чега да се стидимо, поносни смо на све што је наш председник урадио. Имаћемо и у 5 месних заједница у Шапцу изборе. Ето прилике, да покушају да узму бар један мандат. У Крушевцу од 505, они су узели 5 мандата – ето то су размере“, рекао је Глишић.

„Замислите, ви тражите да подржимо право на ваш протест, а онда бијете људе који мисле другачије. Чим ви видите да се тамо појавио Вулетић, чим видите исколачене очи овог Ћуте, за ког се не зна да ли је за живота засадио неко дрво…“, рекао је Глишић.

„Ви сте иницирали ове протесте, да је Саво примљен у ријалити Парове, све би било у реду. Наше је да разговарамо са грађанима, да сагледамо реалне проблеме. Кад год то пређе на терен политике, када треба оне најгоре да вратите на власт, онда ту разговора више нема. Изволите на изборе, 3. априла, ако мислите да вам грађани толико верују. Пустите то што узмете мотке у руке и малтретирате народ“, рекао је Глишић.

„То што је неко покварен, не значи да је глуп. Они знају да је километара ауто-путева у њихово време било нула, а председник Вучић је направио преко 100. Број отворених фабрика у њихово време нула, а у Вучићево преко 100 – то је небо и земља. Чак није било ни нула, већ је то било минус, јер се и затварало. Колико је било отварања болница и клиничких центара – нула. Хоћемо на терен културе? Хоћемо ли на терен слободе медија? Сада ће проћи да преко адута Рио Тинта да дођу на власт. Рећи ће грађани 3. априла шта мисле о свему. Да ли треба фон Крамон да дође и да нам уређује Србију, али не верујем да је у Немачкој ишла и терала да се затворе налазишта литијума, него је дошла то да ради у Србију“, објаснио је Глишић.

„Имамо председника који се срео и разговарао са Путином више пута него што су га ови видели на телевизији. Ми данас имамо најјефтинију цену гаса у Европи, ја не знам да неко има јефтинију. Због одговорности председника Вучића. Примљен у Паризу, Берлину, на свакој међународној политичкој адреси, ваљда то значи стабилност Србије. Били су ови други, нису могли преко трећег курира да пошаљу поруку тамо где Вучић иде и разговара. Они који кажу да ће да протерају све стране инвеститоре, не верујем да нам је та политика доброг донела, нећемо сада да се враћамо на то. Ја сам сигуран да готово сваки грађанин понаособ добро чита и види. Трећег априла је прилика да свако изађе ако има икакву политичку идеју и план и каже грађанима шта има, и један глас да има више – ево рука, изволите. Али путем хаоса на улицама није политика која ће било шта добро да уради грађанима Србије. Захтеви су испуњени, а они и даље излазе и малтретирају грађане Србије. Људи све виде и сваког добро прочитају, ко какве намере има, и коме да дају поверење“, рекао је Глишић.

„СНС ће када дође тренутак да изађе са својим председничким кандидатом, и ту неће бити великих изненађења“, објаснио је Глишић.

„Нико живи да ја знам, не можете ви обичног човека који је наш симпатизер или није, да спречите да осуди некога или опсује. Они толико потцењују грађане, да сматрају да сви треба да будемо одушевљени када зауставе грађане на путу и када неко носи дете да они то осуде. Што се тиче председника, мислим да је врло јасно и тачно препознао проблеме – морамо више да разговарамо са људима, ако је он могао, то може и сваки председник општине. Морамо да будемо доступнији грађанима, и та комуникација мора да буде што боља“, рекао је Глишић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар