Глишић: Бојкот опозицију не занимају изборни услови

Дарко Глишић (Фото: Принтскрин)

Српска напредна странка ће од 1. септембра кренути у унутарстраначке изборе на нивоу општинских и градских одбора, а након тога ће ући у припрему за одржавање скупштине странке, рекао је председник Извршног одбора Српске напредне странке  Дарко Глишић и наводи да ће се на јесен знати да ли ће са београдским и председничким бити одржани и парламентарни избори.

Глишић је навео да ће се после избора унутар странке, на страначким органима размотрити предлози о евентуалним променама страначког руководства.

„Чланови ће током септембра рећи своје. Некоме ће можда да потврде мандат на челу неког одбора, неког ће можда да промене. Они ће у једном отвореном поступку рећи шта о томе мисле, па ћемо моћи да говоримо о неким другим стварима“, рекао је Глишић одговарајући на питање какве се промене очекују на предстојећој скупштини напредњака и да ли ће бити промена у руководству.

Упитан да ли је задовољан радом функционера Српске напредне странке, министара и локалних челника, јер је и раније говорио о „проветравању“ и уношењу нове енергије у странку, Глишић каже да Српска напредна странка то ради готово три-четири пута годишње и да се полази од тога да свако мора да иде у корак са оним што ради председник странке који диктира темпо, жели да решава проблеме грађана и унапређује њихов живот.

Таква одговорност коју Српска напредна странка исказује, показује квалитет странке, рекао је Глишић и додаје да тако најбољи долазе на површину.

Глишић је поновио да се на пролеће очекују избори којима је време, а пре тога и локални избори, и то већ на јесен, у Мионици и Неготину.

„Да видимо како они оцењују наш рад у претходне четири године, а онда да се припремимо за следеће изборе, а то су председнички, београдски, избору у Бору, Аранђеловцу и Смедеревској Паланци“, рекао је Глишић.

У Неготину ће Српска напредна странка са СПС-ом бити на једној листи, а да ће се за Мионицу видети, те да је то сада ствар унутастраначких договора.

„Пробаћемо да и у Мионици дефинишемо то до краја недеље, па ћемо знати да ли идемо заједно, а што се тиче избора који долазе свакако ћемо крајем године изаћи са јасним ставом по том питању“, рекао је Глишић.

На питање да ли ће истовремено са председничким и београдским изборима бити одржани и парламентарни, Глишић одговара – „видећемо“, и то након што се сагледају резултати међустраначког дијалога и када се процени да ли грађани желе још једном у кратком периоду да оцене све оно што је власт урадила на републичком нивоу.

„Пошто нас стално плаше да нешто не смемо и стално чујемо да су у таквом налету да су прешли 100 одсто подршке… Зашто онда да им не приуштимо да, када већ хоће да нас победе на председничким и локалним изборима, нека нас победе и на парламентарним изборима – све о једном трошку“, навео је Глишић.

На питање да ли то зависи на неки начин и од исхода међустраначког дијалога, одговара да не зависи само од тога.

Свакако ће и грађани и сви они који желе да учествују на тим изборима бити обавештени и пре Нове године да ли ће се на те изборе ићи или не, рекао је Глишић.

„Сматрам да смо радили добро, да смо оне грешке које смо уочавали код наших људи отклањали, мењали смо оне за које смо сматрали да нису радили добро, имали смо одговорност пре свега сами према себи и због тога нема страха да изађемо кад год“, рекао је Глишић.

Преноси да је порука коју је чуо током обиласка 20 управних округа, односно 30 општинских и градских одбора да су СНС и њени чланови свим срцем уз председника Србије Александра Вучића.

„Јединствен закључак је да је подршка Вучићу неподељена, да људи виде и осећају оно што он ради и да цене његову свакодневну борбу да ову државу унапреди и да живот у Србији буде и лакши и бољи из дана у дан“, истакао је Глишић.

Глишић је навео да део такозване „бојкот опозиције“ не занимају изборни услови, а да оне које то занима су, како каже, дошли о томе да разговарају и у том разговорима ће се, додаје, доћи до неког закључка.

Као учесник, како каже, у изборним радњама од 1996. године, Глишић је рекао да изборни услови никада нису били бољи, а када је реч о медијима, указује да опозиција после 2000. године није нигде могла да се појави док данас, Драган Ђилас има своју телевизију која је у статусу националних медија, гледа се широм Србије и „имате медије који 24 сата раде по његовом налогу“.

„Резултати су им нула. Шта им је план? Нема плана. Хоћу РЕМ, хоћу секунде, опет 600-700 милиона евра, смањио ми се рачун на Маурицијусу на пет милиона, па хоћу да га подигнем на десет“, оцењује Глишић.

Пита шта је то јавност могла да чује од тог дела опозиције по питању Косова, привреде, културе, спорта.

Њихова подршка је заснована на финансијском интересу, док Српска напредна странка тражи подршку од грађана.

„То је опозиција која ће увек да бојкотује изборе, јер су и они свесни колико немају поверење грађана, и то је врло једноставно. Ја то обично илуструјем кроз пример из Ваљева, када је Ђилас био тамо и када су га питали грађани, извини шта си ти урадио за 10 или 12 година док си био на власти, Ђилас је рекао да не може да се сети и рекао је да ће за два дана да пошаље одговор. Прошло је више од месец дана, нит одговора, нит речи, нит папира зато што ништа није урадио“, рекао је Глишић.

У Нишу је Ђилас, тврди Глишић, имао другу тактику, па када су га питали колико је пута био у том граду, одговорио да није био надлежан за Ниш.

„И само изговори, изговори. Људи који су провели деценију на власти, који су се окупили око Ђиласа, Јеремића, Лутовац и тај део ДС који је у директној финансијској зависности од Ђиласа даје такве одговоре“, рекао је Глишић и указује да је Српска напредна странка ако се говори само о та два града урадила много.

(Извор: СНС / Танјуг)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар