Футсал спектакл од 24. децембра у Шапцу

(Фото: Оља Гавриловић)

Четврти Међународни футсал Божићни турнир одржаће се од 24. децембра до 9. јануара у Спортској хали “Зорка” у Шапцу. Организатори турнира очекују рекордан број учесника.

– Шапчани ће поново имати прилику да уживају у новом футсал спектаклу који приређује ММ Старс агенција на челу са Драганом Гашићем. Ове године наш турнир ће се одржати у осам категорија међу којима су и млађе категорије јер је и циљ Фудбалског савеза Србије да се футсал развија. Господин Бојан Павићевић, директор за футсал и женски фудбал, труди се да футсал буде уврштен као једна веома препозната категорија у данашњем фудбалу. Развој футсала је важан за државу Србију и за Фудбалски савез – рекао је Лука Станимировић, администратор турнира.

Сви заинтересовани могу се пријавити до 22. децембра сваког радног дана од 10 до 20 часова у просторијама Соколског дома у Шапцу, али и телефонским позивом.

– Пријаве су отворене све до 22. децембра када ће се у 20 часова одржати жреб, тј. извлачење парова. По завршетку турнира, наредног дана, 10. јануара у Халу “Зорка” Шабац стиже репрезентација Србије која ће одиграти пријатељску међународну утакмицу са репрезентацијом Марока. Тако ће наша репрезентација из Шапца бити испраћена на Европско првенство на које се пласирала нешто пре овог турнира – додао је Лука Станимировић.

Подршку шабачком футсал спектаклу и овога пута дао је град Шабац као и многобројни спонзори.

– Овим путем хтео бих да се захвалим граду Шапцу, као покровитељу и највећем спонзору овог турира. Оно што ме посебно радује је чињеница да је Хала спортова “Зорка” у власништву града и да ће овај турнир баш због тога моћи тамо да се и одржи. Ова турнир не би био могућ ни без наших спортских спонзора као што су Општински фудбалски савез града Шапца који ће ове године дати четири хиљаде динара за сваки клуб са своје територије. Самим тим ће клубови уместо дванаест, плаћати осам хиљада динара за котизацију. Захвалност дугујемо и Спортском савезу Шапца, Спортском савезу Србије и приватним спонзорима – нагласио је Лука Станимировић.

Организатори се надају да ће ове године бити оборен рекорд претходног турнира од 147 пријављених екипа. Цена улазница биће симболична.

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар