Футро постери у шабачком Културном центру

Футро постер

У Културном центру у Шапцу сутра, 19. маја ће бити отворена изложба постера Славимира Стојановића Футра, београдског дизајнера, визуелног уметника, писца и професора. Његови радови освојили су више од 300 међународних награда и представљени су у водећим магазинима, публикацијама, галеријама и музејима.

Футро постери су наоружани савременим оружјем духа са критичком дистанцом. У њима су садржане све неуралгичне тачке данашњег човека погубљеног у вакуму негде између масовних комуникација, варљивих истина и излизаних идеала. Комбинацијом текста и слике створен је препознатљив, магнетички графизам који има само један циљ – да ангажује свест посматрача.

Иронија и сатира којом ови постери обилују, служе да започну мислене процесе успаваних органских процесора, које смо заборавили да имамо у својим главама, и тако покушају да бар за микрон, од особе до особе, покрену свет напред, у своју бољу верзију.

Славимир Стојановић Футро успео је да се „угура“ и у Ташеново енциклопедијско издање Историја графичког дизајна од 1960 до данас. Објавио је две награђене илустроване књиге за децу из серијала Авантуре Синги Лумбе, а његов аутобиографски роман Девет доживео је своје девето издање. Оснивач је лајфстајл бренда Футро, као и спорстког бренда Yebossi Mukewu. Уједно је и TEDx предавач, гостујући професор на СВА у Њујорку и професор на Факултету примењених уметности у Београду.

Изложба у шабачком Културном центру ће бити отворена сутра у 19 часова и моћи ће да се погледа наредних седам дана.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар