Фудбалери Мачве почели летње припреме за првенство

Фудбалски клуб Мачва почео је припреме за наредну сезону у Првој лиги Србије која стартује 7. августа. Прозивка је организована у свлачионици сениорског тима, на којој су се председник Управног одбора клуба Драгојло Лазић и шеф стручног штаба црвено-црних Борис Савић обратили присутним играчима, пренео је портал srbijasport.net.

На прозивци Фудбалског клуба Мачва било је присутно 24 играча. Први тренинг одржан је синоћ од 18 сати на вештачком терену. Наредних дана тренинзи ће се одвијати на главном терену, помоћном терену са вештачком травом и на градском стадиону. За сутра је планирано тестирање играча. Борису Савићу ће у раду помагати помоћни тренери Горан Вуковић и Филип Пејовић.

Како је председник клуба Лазић рекао, припреме ће до 15. јула бити одржане у Шапцу, а онда екипа иде на Златибор где ће према плану провести 10 дана. Екипа би требало крајем јула да се врати у Шабац где ће обавити завршне припреме за првенство које почиње 7. августа. У првом колу ПЛС Мачва ће бити домаћин екипи Будућности из Добановаца.

Председник клуба Драгојло Лазић: „Имамо младу екипу, ја мислим да то неће бити минус већ може да буде само квалитет. Пошто ја волим младе играче, мислим да младост доноси једну амбицију, енергију, мотивацију а из тога морају да проистекну и добри резултати. Наравно, морамо имати мало стрпљења и свим овим момцима поготово овима који су прешли из омладинског погона у први тим морам да кажем, да не полете брзо, да знају да има још времена да се формирају као играчи а после тога ће бити већ нека друга прича. Само добар рад и поштен однос према клубу мора да да добре резултате.“

Борис Савић, шеф стручног штаба црвено-црних: „Као што је приметно, имамо доста младих играча, рекли смо да ћемо дати прилику да се докажу млади играчи који су играли за први тим и за омладинску селекцију прошле сезоне, имамо у плану довођење неких појачања, са некима смо разговарали неки су и дошли, али отом-потом. Што се тиче плана, планирамо да у Шапцу тренирамо до 15.јула, да би отишли после тога на Златибор, где би играли тзв. пријатељске тренинг утакмице и онда се враћамо у Шабац. Кад је ситуација каква јесте, кад се испадне из највишег ранга, најбитнија ствар је да се стабилизујемо и да будемо свесни ситуације у којој се налазимо. Оно што је сигурно, да ја као тренер имам идеју и даћу све од себе да овим момцима усадим у главу нападачку оријентацију, да пробамо да играмо на гол више, са доста ризика и надам се да ће да ће нам то донети резултат и да ће публика бити задовољна.“

(Извор: srbijasport.net)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар