fbpx

Фестивал у част краљице цвећа у Липолисту (ГАЛЕРИЈА)

У најмириснијем српском селу – Липолисту данас је богатим културно-уметничким програм и свечаном доделом награда завршена тродневна манифестација „Руже Липолиста“.

Најбољи асортиман ружа, по оцени стручног жирија, приказао је Расадник Матић из Крушевца, а друго и треће место припало је расадницима Станковић и Мијаиловић. У категорији најбољи ван асоритмана био је Расадник Перић, а најбољи аранжман имао је Расадник Џагић. У такмичењу у прављењу цветних аранжмана најбољи су билу ученици Средње пољопривредне школе из Шапца, а друго место припало је Зрењанинцима, а треће ђацима из Ковина.

Ове године добитница Повеље и прстена пријатељства била је директорка Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу Соња Живковић, како је истакнуто “ за пожртвован и предан хуманитарни и педагошки рад на пољу уметности, промоцији и афирмацији младих музичких уметника.“

Председник Скупштине града и председник Организационог одбора фестивала Немања Пајић у обраћању посетиоцима рекао је „да Липолист, као једно од најлепших села у нашем крају, није само село вредних људи, пољопривредника, ружара, већ и село песника и сликара које има чим да се поноси“.

„Липолист заслужује један овакав фестивал и то показује традиција од 28 година. Верујем да ћемо тако наставити и увек бити поносни на све вредне људе нашег краја које овај фестивал презентује. Драго ми је да се овако леп и специфичан фестивал дешава управо на сеоском подручју и самим тим промовише и сеоски туризам. Посебан утисак је велики број деце учесника у културно- уметничком програму који прати фестивал“, нагласио је Пајић.

У културно-уметничком програму учествовале су секције КУД „Абрашевић“, ученици ОШ „Војвода Степа“ из Липолиста, Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ и малишани из ПУ „Наше дете“.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар