fbpx

Фестивал јагодe у Цуљковићу под Цером (ВИДЕО)

У селу Цуљковић надомак Шапца, одржан је трећи по реду Фестивал јагодe на којем су произвођачи из Поцерине изложили асортиман производа ове воћарске културе. У овом месту јагоде гаје на површини од преко 200 хектара, а скоро да се не може пронаћи домаћинство које није у овом прилично уносном послу.

Фестивал је прилика да јагодари размене искуства и промовишу производњу која на велика врата улази на палету брендова Поцерине. Излагачи су се потрудили и за шарене јагодичасте посластице на штандовима. И ове године бирала се највећа јагода, организовано је такмичење у брзом конзумирању јагода и брзом скидању петељки.

Сезона брања у шабачком крају полако се приводи крају. Kвалитет јагоде која се производи у селима под Цером осигурао је воћарима и откупљивачима пласман на инострано тржиште. Погледајте и наш видео прилог.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар