Европска недеља мобилности у Шапцу (ВИДЕО)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић потписао је данас повељу о учешћу у  Европској недеље мобилности, чиме се Град Шабац нашао међу 26 градова и општина у Србији које су потврдиле спремност да дају свој допринос очувању животне средине и здрављу других избором начина превоза. Овогодишња тема је ,,Одржива мобилност за здравији живот“ под слоганом: ,,Крећимо се одрживо! Останимо здрави!” У складу са поменутом темом у фокусу су ментално и физичко здравље, безбедност и одговор на ковид пандемију.

,,Као Град имамо много тога да покажемо, а  у наредна два дана припремили смо низ активности како бисмо промовисали и подигли свест о значају здравих видова кретања. Једна смо од ретких локалних самоуправа које су донеле стратешке документе на Скупштини града о одрживости урбане мобилности. У сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на подручју града Шапца и Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије радимо на едукацији наших најмлађих суграђана.

Већ данас смо организовали посете основним школама где су  прваци добили на поклон књигу ,,Пажљивкова правила у саобраћају”. Можемо да се похвалимо да у претходних неколико година немамо смртних исхода деце учесника у саобраћају”, навео је градоначелник Шапца др Пајић.

Како је рекао централни део манифестације Европске недеље мобилности је 22. септембар – Дан без аутомобила када ће Масарикову улицу затворити за аутомобилски саобраћај.

,,Масарикова улица биће отворена само за пешаке, бициклисте, тротинете, ролере и јавни превоз. Алтернативни видови превоза имају велики значај како у заштити животне средине, тако и у неговању здравих стилова живота”, истакао је Пајић.

Погледајте видео прилог. 

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар