ЕУ подржала пројекат Шапца за изградњу станова намењених рањивим групама

Град Шабац један је од 19 градова и општина чији је пројекат „Подршка за самосталан живот – нови почетак“ подржан у оквиру програма Европске Уније о донацији средстава за реализацију пројеката подршке социјалном становању и активној инклузији. Пројектом Града Шапца је предвиђена изградња 23 стамбене јединице и куповина једне куће (стана) за рањиве групе становништва.

– ЕУ је укупно предвидела 10,2 милиона долара за реализацију ових пројеката, а Граду Шапцу је опредељено 740.000 долара. Куће ће након изградње бити опремљене неопходним намештајем и опремом за домаћинство. Такође, биће примењене мере активне инклузије за све кориснике пројекта. Период имплементације je 16 месеци. Поред интензивне сарадње са својом државом, сарађујемо и са ЕУ- истакао је градоначелник др Александар Пајић након данашње церемоније доделе споразума.

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар