fbpx

„Еликсир Зорка“ обновила уговор о спонзорству са РК „Металопластика Еликсир“

Челници Компаније „Еликсир Зорка“ данас су угостили представнике РК „Металопластика Еликсир“. Овом приликом потписан је и уговор о наставку спонзорства и у наредној сезони.

Поводом обележавања 85 година од оснивања Хемијске индустрије „Зорка“, „Еликсир Зорка“, као друштвено одговорна компанија, наставља са унапређењем партнерства и сарадње у свим животним сферама. То је потврдила и обнављањем уговора о спонзорству са РК „Металопластика Еликсир“.

– Изузетно нам је задовољство што подржавамо сарадњу коју смо започели прошле године. „Зорка“ и „Металопластика“ су симболи града Шапца и, на неки начин, брендови који су познати и на европском и на светском нивоу. Оно што нас спаја је и нека врста развоја. Ми смо као компанија у једној изузетно великој фази развоја. Ми данас имамо три дивизије као „Еликсир група“ . Имамо преко 1.800 запослених. Од тога 600 у Шапцу. Имамо нове инвестиције, инвестициони петогодишњи циклус – 250 милиона евра. Идемо узлазном путањом. Исто тако РК „Металопластика Еликсир“ иде узлазном путањом. О томе говоре и фантастични резултати. Освојени Супер куп. Висок пласман у домаћем купу, пласман на европска такмичења. С друге стране клуб се и организационо развија – рекао је Стефан Комазец, директор Компаније „Еликсир Зорка“ Шабац.

Ово је велики дан за клуб и чланове РК „Металопластика Еликсир“ што нам даје додатни мотив да истрајемо у својој борби у остваривању спортских циљева, истакао је приликом потписивања уговора председник РК „Металопластика Еликсир“ Бранислав Ђурковић.

– Велика је част и задовољство што је оваква фирма, слободно могу рећи светског реномеа, у РК „Металопластика“ препознала искреног спортског пријатеља који се труди да оправда све оно што су они уложили у нас. У протеклом периоду, када смо почели сарадњу постигли смо много заједничких успеха.  Велики је успех што смо први пут у историји клуба, под именом РК „Металопластика Еликсир“ , освојили Супер куп, што учествујемо на Европском првенству ЕХФ супер Европа куп, што настављамо борби за титулу првака државе, што се сада за викенд састајемо са РК „Партизан“ у полуфиналу. Велика је ствар и велика предност што имамо децу, имамо будућност рукометног клуба. Све три млађе генерације настављају борбу за шампиона државе. Две генерације су прваци региона. Наша деца су наша будућност. Посебну захвалност упутио бих Станку Поповићу, власнику предузећа и свима запосленима у „Еликсир Зорки“ што нам дају безрезервну подршку у остваривању спортских циљева – додао је Ђурковић.

Гости су имали прилику да обиђу изложбу посвећену историјату шабачке Хемијске индустрије „Зорка“ кустоса Бранислава Станковића, као и да погледају презентацију „Одржива решења за будућност“ менаџера одрживог развоја – мастер техничара Наташе Тодоров. Током двочасовног дружења уприличен је и обилазак дела фабричког комплекса.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
1

Прочитајте још

Оставите коментар