fbpx

„Еликсир“ генерални покровитељ 36. Међународног конгреса о процесној индустрији

Поводом 36. Међународног конгреса  о процесној индустрији и обележавања 85 година постојања хемијске индустрије у Шапцу Компанија „Еликсир Груп“ данас је потписала партнерски уговор са Друштвом за процесну технику при Савезу машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије. Међународни конгрес о процесној индустрији биће одржан  у Шапцу 1. и 2. јуна.

Потписивањем партнерског уговора са Друштвом за процесну технику при Савезу машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије  (СМЕИТС) Компанија “Еликсир Груп” направила је први корак у сарадњи привреде, струковних удружења и високошколских установа.

– Нама је задовољство да сарађујемо са Друштвом за процесну технику при Савезу машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије у организацији скупа, односно да будемо покровитељи 36. конгреса “Процесинг”. То је један научни и стручни скуп  који има богату традицију. Овај пут се и  ми укључујемо и на овај начин. Ми већ годинама сарађујемо са професорима  са факултета који су организатори овог скупа на различитим пројектима у нашој индустрији. Такође, наше колеге, односно запослени “Еликсир групе” објављују своје стручне радове, тако да је некако природно дошла и ова врста сарадње – рекао је др Стефан Комазец, директор “Еликсир  Зорке”.

Уговор је потписан поводом 36. Међународног конгреса о процесној индустрији који ће се одржати у Шапцу 1. и 2. јуна. Организатор   је СМЕИТС, а суорганизатори Машински факултет у Београрду – Катедра за процесну технику и СЕТ Требиње – Међународни самит енергетике.

– Машински факултет је један од учесника у организацији скупа “Процесинг” већ више од 30 година. Ево сада тридесет шести пут. У сваком случају као високошколска установа националног значаја у Београду негује ту сарадњу са привредом, а “Еликсир” је једна од најпознатијих и најчувенијих кућа тренутно  хемијске и других индустрија у Србији. Мислимо да је то јако важно и јако је важно промовисати онда  и то  инжењерско знање у свим областима индустрије.  То не може да ради факултет сам. Зато су потребни разни савези као што је Савез машинских и електро инжињера  зато што онда преко Савеза код организације оваквих скупова у директној сарадњи са привредом, јер без тога никаквог смисла нема, можете своју мисију у потпуности да покажете –  истакао је проф. др Александар Јововић председник Друштва за процесну технику.

Основни циљеви конгреса, чији је генерални покровитељ “Еликсир Груп”, су иновирање и проширење знања инжењера у процесној индустрији, енергетици, рударству, комуналном сектору, као и подршка истраживачима у представљању остварених резултата истраживачких пројеката. На “Процесингу 23” предвиђено је учешће студената са радовима у посебној сесији, а “Еликсир Груп” ће представити концепте развојних пројеката за унапређење технолошких производних процеса у областима делатности компаније, увођење новог пословног модела циркуларне економије са циљем рационализације потрошње природних ресурса, повећања енергетске ефикасности и смањене негативног утицаја на животну средину.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар