Двоструко веће награде за освајаче медаља на Олимпијским играма у Токију

Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије саопштило је данас да је Влада, на самом почетку Олимпијских игара, донела Уредбу о националним спортским признањима и новчаним наградама којом су повећане награде за освојене медаље.

Највеће новчане награде за освајаче медаља у историји српског спорта износе 70.000 евра за златну медаљу, 60.000 евра за сребрну, а освајачи бронзане медаље биће награђени са по 50.000 евра.

Министар Вања Удовичић истакао је тим поводом да је држава увек уз наше најбоље спортисте, што је током претходних годину дана јасно показала – прво са никад већом помоћи систему спорта како би се што лакше пребродили изазови пандемије, а сада и драстичним повећањем награда за освајаче медаља.

Остварили смо приоритетни циљ да се наши спортисти за Олимпијске и Параолимпијске игре припремају у најбољим могућим условима и свакодневно им били на располагању за испуњење свих њихових потреба током припремног процеса, поручио је он.

Уредбом којом повећавамо награде за освајаче медаља желимо да пружимо додатну подршку нашим најбољим спортистима, рекао је Удовичић и нагласио да је Србија лидер у региону по издвајањима за освојене медаље.

Према његовим речима, висина награде је двоструко повећана у односу на Олимпијске игре у Лондону 2012. године и идентична је за освајаче одличја у екипним и појединачним спортовима, као и за олимпијце и параолимпијце.

(Извор: МОИС)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар