Двојац из Шапца и још седморо иза браве због незаконитих подстицаја у аграру

(Фото: МУП Србије)

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, интензивним радом, ухапсили су девет особа осумњичених да су оштетили буџет Србије за више од 14,3 милиона динара. Ухапшени су: А. К. (1973) и М. Ф. (1986) из Шапца, Д. Ж. (1979) из Смедерева, Ј. Р. (1979), Н. Р. (1975), М. А. (1968) и М. Р. 1973) из Београда, У. Ј. (1985) из Алибунара и А. Б. (1998) из Руме због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Сумња се да су они, као власници пољопривредних газдинстава, са лажном документацијом, конкурисали на јавном позиву како би остварили право на подстицај за набавку нове пољопривредне механизације и опреме које је расписало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Они се сумњиче да су овом Министарству доставили лажне рачуне, као и налоге о уплати о наводно извршеном плаћању за набавку машина и опреме. На основу ове лажне документације они су, како се сумња, стекли право да остваре подстицаје, на основу чега им је уплаћен новац.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Првом основном тужилаштву у Београду.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар