Две деценије ликовне колоније „Дрина“ у Прњавору (ГАЛЕРИЈА / ВИДЕО)

У галерији Дома културе у Прњавору, отворена је изложба радова насталих на ликовној колонији “Дрина”. Ова културна манифестација обележава 20 година од настанка а поставку чине радови настали у претходне две године.

Јубилеј којим се ретко која манифестација овог типа може похвалити, обележава ликовна колонија Дрина. Две деценије постојања, више од стотину уметника из земље и региона, мноштво уметничких дела, изложби. Од почетка, 2002. године на Дрини, потом у окриљу манастира Чокешина, стварали су уметници сваке прве недеље августа месеца, многи се изнова и враћали.

Поставку изложбе „Дрина 2019. и 2020” чини 21 уметничко дело настало у претходна два сазива колоније.
Ликовну колонију “Дрина” кроз двадесет година постојања, одржали су дух уметника, пријатељства, жеља и воља организатора за континуитетом. Љубав према ликовном изразу, Дрини, Мачви, жељи да се садашњим генерацијама пружи пример, а неким будућим, остави у аманет.

У фундусу организатора, Дома културе у Прњавору, чува се 320 уметничких дела насталих током две деценије трајања колоније Дрина. Покровитељ свих сазива колоније је Град Шабац.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар