Дукат Града Шапца у чесници пронашла петогодишња Неда Милинковић (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је данас светој архијерејској литургији у Саборној цркви Светих апостола Петра и Павла, коју је служило Његово Преосвештенство владика Јеротеј викар Патријарха Порфирија, поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића.

После божићне литургије у порти цркве организовано је традиционално ломљење чеснице, а дукат, дар Града Шапца, пронашла је наша најмлађа суграђанка петогодишња Неда Милинковић из Шапца.

Градоначелник Пајић је још једном свим православним хришћанима који поштуjу јулијански календар честитао Божић и изразио задовољство што је данас са великим бројем суграђана присуствовао литургији:

„Највећи хришћански празник окупља вернике, а мени је посебно драго што је данас велики број Шапчана, међу којима је било највише деце у порти цркве учествовао у традиционалном ломљење чеснице и што смо сви заједно дали допринос у очувању наше вере и традиције. Они који су имали највише среће из чеснице тешке 40 килограма, израђене од 800 делова извукли су златник који је даривао Град Шабац или један од четири сребрњака цркве и Градске организације инвалида. Празнични дани су заиста дани благослова јер враћају осећај праштања и безбрижности. Негујмо љубав, толеранцију, поштовање и међусобно разумевање”, рекао је градоначелник и пожелео грађанима да овај празник проведу у добром здрављу окружени људима који их воле и које воле, уз поруку: Мир Божји, Христос се роди!“

(Фото: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар