Држава, град и Топлана у заједничким пројектима (ВИДЕО)

(Фото: Принтскрин)

У шабачкој Топлани успешно је завршена још једна грејна сезона. Осим ремонта и редовног одржавања система, у овом јавном предузећу планира се наставак започетих пројеката и имплементација нових, који за циљ имају смањење трошкова за потрошаче и мању употребу енергената. На радном састанку, руководство овог јавног предузећа известило је представнике града о грејној сезони која је завршена пре неколико дана.

– Град Шабац и Топлана биће укључени у пројекат који пружа повољности за оне који желе да замене столарију. У оквиру пакета, акценат ће бити стављен на сеоска домаћинства. Уградња термостатских вентила и делитеља топлоте које ће субвенционисати град још је једна од мера у оквиру политике енергетске ефикасности по којој је Шабац препознатљив – истакао је градоначелник др Александар Пајић.

Енергетска ефикасност која се спроводи читаву деценију, дала је добре резултате а град Шабац сврстала у пионире када је ова област у питању на нивоу Србије.

– Значајне уштеде у потрошњи су евидентне кроз рачуне за утрошену енергију и у количини испоручених енергената. Уградња вентила и делитеља је корак више – објашњава Слободан Јеротић, директор Топлане.

Упоредо са реализацијом нових пројеката у Топлани се размишља и о проширењу капацитета постојеће котларнице на биомасу, односно прикључење нових објеката на ово постројење које је, као и пројекат енергетске ефикасности, међу првим такве врсте у републици Србији.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар