Др Вујковић: Само вакцинација уз поштовање превентивних мера спасава живот

Директор Завода за јавно здравље у Шапцу др Бранко Вујковић данас је на вакциналном пункту Дома здравља „Др Драга Љочић“ у Шапцу примио трећу дозу Синофарм вакцине против КОВИД-19, као и Торлакову вакцину против сезонског грипа.

„Грађани Мачванског округа треба да знају да смо до сада на вакциналним пунктовима широм округа дали скоро 300.000 доза вакцина против КОВИД-19, без иједног озбиљног нежељеног дејства. Исто тако треба да знају, да је у болницама Мачванског округа за месец дана преминуло 162 особе од КОВИД-19, а од тога четири петине су били невакцинисани“, рекао је др Вујковић.

Он је, такође, истакао да се тренутно више од 300 тешко оболелих налази на болничком лечењу, и јавно позвао грађане да Министарству здравља пријаве све оне лекаре који их одвраћају од вакцине.

„Само вакцинација уз поштовање превентивних мера спасава живот“, поручио је директор Завода за јавно здравље у Шапцу др Бранко Вујковић.

(Фото: ФБ страница ЗЈЗ Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар