Др Слободан Поповић: Здравствене установе као јединствен тим

(Фото: bolnica015.org.rs)

Тренутна епидемиолошка ситуација, план збрињавања пацијената, како ковид-позитивних тако и нековид пацијената, са акцентом на што учинковитију расподелу рада, задужења и ефикасност домова здравља и Опште болнице, била је тама радног састанка представника домова здравља Шабац, Коцељева, Владимирци, Богатић и Опште болнице“ Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу, који је одржан 23. јуна ове године у просторијама Опште болнице.

„Флексибилност и прилагођавање свакој новонасталој ситуацији је императив, нарочито када је реч о прерасподелама људских ресурса и опреме. На састанку је договорено да се још више интензивира и унапреди сарадња и комуникација између ових установа, у циљу боље организације и планирања рада и функционисања здравствених установа као јединственог тима. Фокус је на нековид пацијентима , односно на хроничним и онколошким пацијентима, као и пацијентима са листе чекања, на дијагностици… Такође, додатно ће се интензивирати елективне операције. Заказивање прегледа функционише преко интегрисаног здравственог информационог система ИЗИС“- истакао је др Слободан Поповић, директор Опште болнице у Шапцу.

Тренутна епидемиолошка ситуација је стабилна, али је и даље део капацитета усмерен на ковид-пацијенте. Раде ковид-амбуланте, а у Општој болници Шабац пријемно-тријажна амбуланта на инфективном одељењу, док је део стационара резервисан за ковид пацијенте у “ црвеној зони“ болнице. Са састанка је упућен апел грађанима да поштују анти-ковид мере, да буду дисциплиновани, и да се у што већем броју вакцинишу. То је начин, како се истиче, да евентуални четврти талас буде контролисаног интензитета.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар