Др Бобан Бирманчевић: ДА за независно судство и тужилаштво

Референдум о промени Устава Републике Србије биће одржан у недељу, 16. јануара. Право гласа имају сви грађани уписани у бирачке спискове. Отварање бирачких места у 7 часова.

Бобан Бирманчевић

Акт о промени Устава Републике Србије, за који ће се гласати у недељу 16. јануара, донеће независно и професионално судство и тужилаштво, истакао је др Бобан Бирманчевић, повереник ГО СНС Шабац и народни посланик.

– Позивам наше драге Шапчане, наше суграђане,  да 16. јануара изађу на референдум, искористе своје демократско право и одлуче о томе да ли ће сусдство и тужилаштво бити још независиније и још самосталније. Једини разлог, једино питање на које треба да добијемо одговор у недељу је да ли ће судство бити још независније и још самосталније. Сви они који причају против изласка на референдум и против изјашњавања за на том референдуму нису у праву, не мисле добро нашим суграђанима – рекао је др Бобан Бирманчевић, повереник ГО СНС Шабац и народни посланик.

Управо референдум треба да судству и тужилаштву, односно комплетном правосуђу, омогући да само струка  доноси одлуке о томе ко ће бити судије и тужиоци, истакао је Бирманчевић.

– У овом тренутку одлуке о томе ко ће бити судија, ко ће бити тужилац на највишим и најнижим нивоима, од основног до највишег и тужилаштва и Основног суда до Апелационог и Касационог суда доноси Влада Републике Србије, односно Народна скупштина Републике Србије. Овом одлуком да на референдуму заокружимо “ДА” дајемо апсолутну независност том истом судству и том истом тужилаштву да они из својих редова бирају најбоље, најквалитетније и за тужиоце и за судије – истакао је Бирманчевић.

Одлуком да у недељу изађемо на референдум искористићемо своје демократско право, заокружићемо “ДА”, заокружићемо будућност независног и самосталног и судства и тужилаштва, поручио је др Бобан Бирманчевић.  

Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар