fbpx

Домаћим туристима рекордних 120.000 ваучера

Бања Ковиљача (Фото: banjakoviljaca.rs)

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић изјавила је данас да је нашим грађанима подељен рекордан број од 120.000 ваучера за боравак у хотелима у Србији, али да влада и велико интересовање страних туриста за долазак у нашу земљу.

Матић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) рекла да су у току преговори са Министарством финансија о обезбеђивању додатног броја ваучера, као и да ће током јула и августа запосленима у туризму бити додељена помоћ државе у висини пуне минималне зараде.

Србија је постала позната по изузетно ефикасном процесу вакцинације становништва и то нашу земљу чини сигурном и безбедном, истакла је министарка и напоменула да је то у овом тренутку један од предуслова за успешну туристичку сезону.

Она је навела да се на Међународном сајму туризма у Мадриду, одржаном прошле недеље, Србија представила као безбедна дестинација која има много тога да понуди.

Препознају нас као центар не само домаћег, него и регионалног туризма и сада смо више него икада у фокусу и веома тражена дестинација, нагласила је Матић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар