fbpx

Дом здравља „Др Драга Љочић“ богатији за два нова возила (ГАЛЕРИЈА / ВИДЕО)

Дом здравља „Др Драга Љочић“ богатији је за једно санитетско возило, за потребе Службе хитне медицинске помоћи, и за теренско, за Службу поливалентне патронаже. Возила су обезбеђена средствима из буџета града а кључеве је уручио градоначелник Шапца др Александар Пајић.

За 2,5 године из буџета града издвојено је око 36 милиона динара за опремање возног парка шабачког Дома здравља и набављање опреме, истакао је приликом предаје кључева нових возила градоначелник Шапца др Александар Пајић. Санитетско возило за потребе Службе хитне медицинске помоћи и теренско за Службу поливалентне патронаже од огромног су значаја при пружању квалитетне здравствене заштите пацијената.

– Купили смо три нова велика санитетска возила, два аутомобила, од којих је један за превоз лежећих пацијената, затим ЕКГ апарат, ултразвучни апарат, анализатор крвне слике, парни стерилизатор и још доста опреме неопходне за квалитетну здравствену услугу. Трудимо се да опремимо како хитну помоћ тако и остале службе Дома здравља, навео је градоначелник др Александар Пајић.

Поред опреме, градоначелник је најавио и отварање нових радних места у ДЗ „Др Драга Љочић“. У наредном периоду посао ће добити 5 лекара, 5 стоматолога, 2 стоматолошка техничара и 8 возача. Уз савремена возила и већи број запослених ова здравствена установа моћи ће да пружи свој максимум.

– Санитетско возило је са комплетном опремом за збрињавање витално најугроженијих пацијената: носилима, кардиолошком столицом, ЕКГ-ом, боцама са кисеоником и инфузијом. Од брзине реакције зависи да ли ће витално угрожени пацијент преживети. Друго возило ће служити за превоз до породиља и новорођенчади, као и за обиласке када се раде превентивни прегледи. Поред ова два возила, у овој години смо од Градске управе добили и један дигитални колпоскоп, за потребе службе за здравствену заштиту жена, ЕКГ апарат за рад лекара у спортској амбуланти. Омогућићемо остварење мисије и визије Дома здравља о свеобухватности и доступности у пружању здравствених услуга са ангажовањем професионално, стручног кадра који се континуирано едукује, навела је др Јасмина Станковић.

Дом здравља са ова два возила сада располаже са укупно 33 од којих шест користи Служба ХМП.

Текст и Фото: Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар