Ђиласу пресела новинарска питања у Шапцу, одговарао увредама

Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде, данас је одржао конференцију за новинаре у пешачкојх зони испред главне Поште у Шапцу. Скупу присуствовао мали број присталица док је незаинтересованост Шапчана за Ђиласову политику била више него очигледна.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас у Шапцу дочекан је од стране малог броја присталица. И поред очигледне незаинтересованости Шапчана за Ђиласову политику, лидер Странке слободе и правде поручио је да долази време промена уз, и овога пута, неизоставне увреде упућене на рачун високих функционера Српске напредне странке.

– И они су као крпељи.  Сисају крв овом народу  и то раде  успешно већ деценијама – рекао је Ђилас.

Да Драган Ђилас мења сопствено мишљење, а све у корист политичких поена, потврдио је и одговором везаним за “Рио Тинто”.

-Никада нисам био за отварање “Рио Тинта”. Увек сам говорио  исту реченицу коју ћу вам поновити овде. Ја верујем  да све земље  које имају литијум то је потенцијал за њихов развој, али је неопходно  доћи до технологије која ће омогућити  да се  литијум користи  а да у исто време  не уништи животну средину,  не уништи воде, земљиште и све  остало.

Иако категорички тврди да је против “Рио Тинта” на питање новинара какав је његов коментар  поводом  поступка његовог великог пријатеља Марка Благојевића, бившег директора “Вискозе”, који је своје имање продао и то за  милион евра, Ђилас је кратко одговорио:

– Заиста не знам о тим подацима. Не бих  коментарисао приватне ствари људи тако да не могу на то питање да вам одговорим.

Драган Ђилас и Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, и овога пута негирали су своје признање геноцида у Сребреници и поред постојања потписаног документа.

– Никад Мариника Тепић, никад  нико од нас,  није потписао  ни један папир  у коме пише да је српски народ геноцидан. Ми смо људи који признајемо да се  десио велики злочин у Сребреници – нагласио је Ђилас.

Циљ  предложене Декларације, по Мариникиним речима, био је да се  заштити  један народ. 

– Да се српски народ, познат као слободарски народ, који је увек био  на правој страни у историји ослободи  хипотеке  и стигма и оптерећења  злочиначког народа јер то  ниједна народ није заслужио. Већ да кривци који су одговорни имају име и презиме и за своја дела одговарају. То је суштина – истакла је  Мариника Тепић.

На конференцији за новинаре остао је нејасан одговор око коалиционог партнерства са појединим опозиционим странкама док је за Душана Петровића Ђилас истакао да су се политички разишли још 2013. године, али да су остали пријатељи.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар