fbpx

Ђаци „Николајеве“ свеукупни шампиони републичких „Малих олимпијских игара“

Мали шампиони из Шапца: Ученици другог разреда

Ученици Основне школе „Николај Велимировић“ у Шапцу свеукупни су победници завршног, републичког такмичења „Малих олимпијкских игара“, које је данас одржано у Панчеву. У две од три категорије – првог, другог и трећег разреда – они су се окитили шампионским титулама и у првом и у другом разреду! У обе категорије у којима су учествовали.

Прваци и другаци „Николајеве“ претходно су тријумфовали на општинском и међуокружном надметању (у виши круг ишле су само првопласиране екипе), а како су истакли, на републичко такмичење, у којем је учествовало по шест најбољих школа у Србији, отишли су орни да понесу и најсјајније одличје. То су и остварили, на чему им честитамо!

Ове године „Мале олимпијске игре“на подручју нашег града почеле су 11. маја у спортској хали „Зорка“, а отворио их је градоначелник др Александар Пајић. Учешће је узело укупно 38 екипа са око 500 малишана из Шапца, а такмичило се на три полигона – забавном, спретности и свестраности. Руководство града Шапца пожелело је малим суграђанима успех и на републичком надметању.

Мали шампиони из Шапца: Ученици првог разреда

„Мале олимпијске игре“, иначе, реализују се у складу са наставним планом за школску 2021/2022. годину Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у оквиру календара такмичења Савеза за школски спорт Србије. Ово је, како је нагласио градоначелник Пајић, и прилика да се деца кроз различите активности друже, упознају и подстакну на бављење спортом.

Он је обећао да ће Град наставити интензивно да ради на побољшању услова у спорту „за све наше ученике, како у улагањем у сале у оквиру школских објеката, тако и на уређењу игралишта.“

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар