Делегација града Шапца посетила је братски Аргостоли (ГАЛЕРИЈА)

Делегација града Шапца на челу са градоначелником др Александром Пајићем и председником Скупштине града Шапца Немањом Пајићем посетила је Аргостоли, шабачки град побратим у Грчкој, поводом светог Герасима, славе острва Кефалонија. Током посете, делегација се састала са почасним конзулом Републике Србије у Грчкој, Виктором Рухотасом, градоначелником Аргостолија, Теофилосом Михалатосом, представницима грчке Владе и Његовим преосвештенством владиком Кефалоније Димитриосом. Грчка страна изразила је задовољство што је након 15 година градоначелник Шапца поново посетио Кефалонију. Делегација града Шапца током посете присуствовала je литургији у манастиру Светог Герасима. 

Градоначелник Пајић истакао је да ће Град Шабац наставити да негује братске односе са Аргостолијем.
,,Шабац и Аргостоли је пре 26 година спојила Повеља о братству, а сад ова два града вежу и нераскидиве пријатељске везе. Сарадњу са нашим градом започео је доктор стоматологије Виктор Рухотас, Грк који је студије завршио у Београду, а данас је велики пријатељ Србије и Шапца. Наш град реализоваће договорене пројекте у области образовања, културе и спорта. Следећи сусрет смо договорили већ на пролеће када ће делегација Аргостолија посетити наш град. Задовољство ми је што смо посетили грчке пријатеље и још једном потврдили одличне односе наша два града”, казао је градоначелник Пајић.

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар