Дечија недеља у Библиотеци шабачкој: Популаризација књиге и читања

Библиотека шабачка се и ове године укључила у обележавање Дечије недеље низом активности и програма чији је циљ популаризација књиге и читања.

У понедељак, 3. октобра 2022. године, Библиотеку ће посетити предшколци и дружити се са књигом кроз програм „Корак у свет књига“.

У уторак, 4. октобра 2022. године, у 17 часова у Анексу је организовано дружење са децом до три године, а у оквиру пројекта „Рођени за читање“.

У среду, 5. октобра 2022. године, у 14 часова у Дворани „Винавер“ ће бити представљена књига Николете Новак „Кад си мета пубертета“ (програм је намењен деци од петог до осмог разреда). Истог дана, на истом месту, у 18 часова ће бити одржано предавање Биљане Грбовић „Како да васпитавате без критиковања“ (намењено родитељима).

У четвртак, 6. октобра 2022. године, од 16 часова у простору испред зграде Анекса планирано је спортско дружење са професором Владимиром Пантелићем, а у оквиру програма „Са књигом на глави и децом у трави“.

У петак, 7. октобра 2022. године, од 17 часова у Анексу ће бити одржан програм „Рођени за музику“.

Дечија недеља се традиционално одр­жава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на њихове по­требе и права у породици, друштву и локалној заједници, на пра­ва да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих сво­јих потенцијала.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар