fbpx

Дани позоришта у Прњавору почињу 27. марта (ВИДЕО)

Дани позоришта у Прњавору биће одржани од понедељка 27. марта до 2. априла, саопштено је на конференцији за медије. На другом театарском фестивалу осим аматерских позоришта из целе Србије, наступиће и професионално позориште из Македоније које ће отворити манифестацију.

– Фестивал почињемо симболично, на Светски дан позоришта. Биће одиграно седам фантастичних представа, а доминирају комедије. Први дан ће нам доћи у госте позориште из Македоније. Фестивал је ревијални, али ће бити додељене награде публике. У договору са Аматерским позориштем Прњавор одлучили смо да дамо шансу публици да одлучи о директним наградама. Сваке вечери изабраћемо 15 људи из публике насумично, поделити им папириће, где ће они дати глас одређеном глумцу, односно лику који тумачи – рекао је директор Дома културе Марио Максимовић.

Организатори су Дом културе “Прњавор” и Аматерско позориште “Прњавор”.

ПРОГРАМ

Првог дана фестивала, у понедељак, 27. марта, биће приказана представа „Разведи ме“ театра „Провокација“ из Скопља у режији Роберта Ристова.

Другог дана, 28. марта, на програму је „У(с)меће живљења“ Аматерског позоришта Александар Јоковић из Љубовије, у режији Мирослава Младеновића. „Неопрезни радозналац“, у режији Зорана Грујића, Аматерског позоришта КУД „Караџић“ из Лознице, на програму је 29. марта. „Терапија“ Аматерског позоришта „Бриле“ из Беочина игра се 30. марта. Редитељ је Секула Петровић.

„Мрешћење шарана“ у извођењу Аматерског позоришта „Масука“ из Велике Плане, а у режији Дејана Цицмиловића, на програму је 31. марта.

„Ковачи“ Аматерског позоришта „БАГ Театар“ из Бољеваца на сцени Дома културе наћи ће се 1. априла. Представу режира Бора Ненић.

У завршници фестивала, 2. априла, биће изведена представа „Свадба“ у копродукцији три аматерска позоришта – Дома културе Пријепоље, Дома културе „Јован Томић“ Нова Варош и Дома културе „Пиво Караматијевић“ Прибој. Режију потписују Данијел Петковски и Ивана Јановић. Све представе су на програму од 20 сати, а улаз је слободан.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар