fbpx

Дани позоришта у Прњавору од 27. марта до 2. априла

Дани позоришта у Прњавору отворени су синоћ свечаном доделом награда заслужним позоришним радницима и глумцима. Прве вечери изведена је представа “Разведи ме” Театра “Провокација” из Северне Македоније.

Доделом  посебне повеље  првом управнику Дома културе, дугогодишњем глумцу и редитељу, за педесет година рада и развоја позоришне уметности и културе у Прњавору Момчилу Моши  Дујмовићу отворени су Дани позоришта у Прњавору.

– Честитам младом и мом драгом наследнику  Мариу Максимовићу који је са пуно преданости, са пуно љубави, са пуном радости кренуо да наставља оно што смо ми некада започели. Нек му је са срећом. Нека овај дом живи. Нека живе све наше секције, као и наше Аматерско позориште. У то име имам велику обавезу, велику радост и велику част да прогласим друге Позоришне дане аматерских позоришта у Прњавору отвореним  – поручио је Момчило Моша Дујмовић.

После прошлогодишњег јубилеја – сто година неговања културе и уметности у Прњавору и четрдесет година Аматерског позоришта “Прњавор” започето је одржавање фестивала аматерских позоришта у организацији Дома културе “Прњавор” и Аматерског позоришта “Прњавор”, а под покровитељством града Шапца.

– Љубав према позоришној уметности већ четрдесет једну годину показују чланови Аматерског позришта “Прњавор”. Без хонорара или битније зараде желе да учествују  у стварању програма, а иза њих је и много година Драмске секције. Нама је циљ, воља, жеља, труд и залагање да наставимо ту традицију и да то позориште траје. Наравно, захваљујући и граду Шапцу који нам је стварно велика подршка – рекао је  Марио Максимовић, директор Дома културе “Прњавор”.

Прве вечери публика је имала прилику да погледа представу “Разведи ме” Театра “Провокација” из Северне Македоније у режији Роберта Ристова.

– Нама је част и задовољство што смо отворили Фестивал у Прњавору. Ово је наше прво гостовање овде. Надам се да ћемо доћи поново. Наша представа неколико пута је гостовала у Србији. Пре два дана били смо у Шапцу. Пре тога у Руми, Новом Саду, Београду. Ова представа је путовала много. У Тополи је добила Гран при за најбољу представу на фестивалу прошле године – истакао је Роберт Ристов.

Све представе су бесплатне, а публика ће сваке вечери моћи да донесе одлуку о најбољем глумци или глумици. Вечерас од 20 часова  на репертоару је представа “ “У(с)меће живљења” Аматерског позоришта “Александар Јоковић” из Љубовије. Љубитељи позоришне уметности  имаће  прилику да до 2. априла погледају још пет драмских остварења аматерских позоришта из Лознице, Беочина, Велике Плане, Бољевца и Прибоја.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар