Дан победе над фашизмом обележен у Шапцу (ВИДЕО)

(Фото: ФБ страница градоначелника Шапца)

Свечаним полагањем венаца у Спомен-комплексу на Доњошорском гробљу, данас је у Шапцу обележена 76-годишњица победе над фашизмом. У име Града, почаст палим борцима и жртвама фашизма у Другом светском рату одали су градоначелник др Александар Пајић и председник градског парламента Немањан Пајић.

– Ово место заувек ће остати сећање на све пале родољубе у највећем сукобу у историји човечанства, али и сећање на један од најтежих периода у историји нашег града. Никада не смемо заборавити хероје који су своје животе положили за мир и слободу свог народа. Наша дужност је да будуће генерације учимо о важности и порукама које носи данашњи дан – нагласио је градоначелник Пајић.

(Фото: ФБ страница градоначелника Шапца)

Само знање о овим догађајима, према његовим речима, пружа наду да ћемо генерацијама које данас живе и које ће доћи после нас, оставити свет бољим него што је био у прошлости. Градоначелник је, такође, истакао да ће градГрад Шабац наставити да негује сећање на овај значајан датум, чинећи га увек актуелним у свести наших суграђана.

Дан победе обележава се у знак сећања на 9. мај 1945. када је Немачка потписала безусловну капитулацију у Другом светском рату. Поред челника Града, венце су положили и представници Војске Србије, Мачванског управног округа и борачких удружења. Погледајте и наш видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар