fbpx

Дан када је Шабац ослобођен у Великом рату

У част 2. новембра, Дана ослобођења Шапца у Првом светском рату (1918), данас од 11 часова у порти шабачке Саборне цркве Светих апостола Петра и Павла биће одржан свечани програм испред Споменика палим Шапчанима у ратовима од 1912 – 1918, у порти Саборне цркве у Шапцу. Програму обележавања 104-годишњице ослобођења присуствоваће еписког шабачки г. Јеротеј и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Истог дана, сат касније, у Галерији на отвореном на Тргу шабачких жртава, биће свечано отворена изложба „Када бисте видели Шабац, не бисте опростили“, која сведочи о огромном страдању нашег града и његових житеља у Великом рату. Речи из наслова изложбе изговорио је академик проф. др Павле Поповић (1868 – 1939), историчар књижевности и ректор Универзитета у Београду, а поставку су припремиле три шабачке установе културе – Музеј, Библиотека и Архив.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар