„Чувар здравља“ – мобилна апликација ЗЗЈЗ у Шапцу (ВИДЕО)

У Заводу за јавно здравље Шабац презентована је званична мобилна апликација установе под називом „Чувар здравља“. Радна верзија апликације може се преузети са Гугл плеј продавнице и Хуавеј стора. Мобилна апликација Чувар здравља шабачког Завода за јавно здравље намењена је првенствено грађанима Мачванског округа.

На иновативан и јединствен начин, све неопходне информације сабране су на једном месту кроз платформу која је лака за употребу. На само пар кликова, али и могућност гласовне претраге, доступни су подаци попут актуелне епидемијске ситуације и мониторинга ваздуха, заказивања тестирања и опасностима и ризицима по јавно здравље.

Модернизација услуга ЗЗЈЗ у Шапцу важан је корак који се поклапа са обележавањем јубилеја – једног века постојања ове здравствене установе, која је прва у Србији и региону покренула апликацију оваквог типа.

Радну верзију апликације „Чувар здравља“ могуће је преузети са Гугл плеј продавнице и Хуавеј стора, а ускоро и на Ап стору. Покретањем апликације завршена је прва фаза, док ће у другој корисници имати могућност регистрације, односно преузимање персонализованих података.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар