fbpx

Чивијашки добошар: У време  криза и блокада најбољи лек је Чивијада

У Шапцу се огласио и Чивијашки добошар за народ и у име народа. Обавештавајући суграђане о почетку 54. Чивијаде пожелео им је пуно смеха, радости и весеља како то доликује белосветском вашару хумора и сатире.

Уз звуке добоша и наочиту појаву позва суграђане чивијашки добошар, Бора Божанић,  на тродневну забаву смеха и радости. Добро знан народу шабачком и чивијашкој узаврелој вароши, уз доскочице и глумачке бравуре и ове 2022. године  унео је дух белосветског вашара хумора и сатире.

– Народе чивијашки и шабачки, насмејани, напредна хумористичка интелигенцио и остали планетарни роде, чуј и почуј, а понешто и пречуј. Ја,  чивијашки добошар, свечано објављујем  да је у Шапцу,  престоном граду Чивијашке Републике, јуче, 15. септембра лета Господњег 2022.  у предвечерје Мале Госпојине  почео Белосветски вашар  хумора и сатире  – “Чивијада 2022”.  Чивијада понос нашег града  почиње управо сада али јој је мана што траје само три дана – поручио је чивијашки добошар  Бора Божанић.

Говорећи за народ и у име народа, а како другачије, дочара нам прилике и неприлике нашега времена са поруком да је смех лек за све.

– Народе чивијашки, објављујем на радост публике и дајем на знање дошло је време и за сатиру која моћнике не оставља на миру. Јер такви су Срби. Чешу се и тамо  где их не сврби.  А ми Шапчани смо  најпознатији по нашој откаченој чивији . Дошло је време да се орасположе и они којима није до шале  јер су им плате и пензије мале. Нека оштроумни не буду шкрти нека нас засмеју  до суза, до смрти. Јер шта је живот него шала зато шабачкој чивији хвала – нагалсио је Чивијашки добошар.

Јер, како рече председник прве Чивијашке Републике Михаило Миле Станковић, давне 1968. године: “Док је ћурана биће и подварка, а сво то право на људску глупост убедљиво је остварено сокачко кафанским чивијама које су деловале као друштвени антибиотици”.

– Дођите да се дружимо. Један другом чивију да вадимо, афере да правимо, да се смејемо  јер смех је најздравији, најлековитиијји и што је најважније  најјефтинији лек. Наравно, ту је и чувени Малогоспојински шабачки вашар. У ово време криза и блокада најбољи лек је Чивијада. Будите нам живи, здрави и  насмејани. Не заборавите да ни точак историје не може без чивије. Живели! – уз звуке добоша у Господар Јевремовој улици заврши своју објаву  чивијашки добошар на свеопшти смех и радост присутних Шапчана.

Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар