Четврт века такмичења младих пијаниста у Шапцу

Александар Ђермановић

Концертом пијанисте Александра Ђермановића, који је тренутно на докторским студијама у Новом Саду, у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу синоћ је отворено 25. Међународно такмичење младих пијаниста. Овај новосадски дипломац, који је специјалистичке студије завршио на Моцартеуму у Салцбургу, а мастер студије на престижном Краљевском музичком колеџу у Лондону, као увертиру четвродневном надметању изузетно надахнуто је извео дела Баха, Бетовена, Метнера и Рахмањинова.

За традиционално клавирско такмичење у Шапцу, како нам је пренела директорка Музичке школе Соња Живковић, ове године пријављено је 126 учесника из Србије и Босне и Херцеговине, а због епидемије изазване вирусом корона изостаће, нажалост, представници Немачке, Украјине, Македоније, Словеније, који су били редовни гости. Другог дана манифестације наступиће најмлађи (од 2012. до 2015. годишта), следећег су на програму старија годишта, док је последњи дан предвиђен за студенте.

Због противепидемијских мера, такмичење се одвија без присуства публике, а наступу младих пијаниста, поред стручног жирија и професора могу присуствовати још само родитељи такмичара.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар